Sondaj INSCOP: Nicolae Ceauşescu şi Ion Iliescu sunt consideraţi cei mai buni preşedinţi

| 17 iul, 2014

Nicolae Ceauşescu este considerat cel mai potrivit fost preşedinte al României, conform rezultatelor unui barometru INSCOP.

Nicolae Ceauşescu ocupă primul loc în top, 24,7% dintre români considerându-l cel mai potrivit preşedinte pe care l-a avut România.

Pe locul al doilea în acest clasament se situează Ion Iliescu, cu 19,1% din opţiunile publicului, Traian Băsescu - pe locul al treilea, cu 14,2%, iar Emil Constantinescu - pe patru, cu 9,7%.

Pe de altă parte, 23,9% dintre respondenţi consideră că niciunul dintre cei patru nu s-a ridicat la înălţimea funcţiei. Proporţia celor care nu au răspuns la această întrebare a fost de 8,4%.

Darie Cristea, coordonator proiecte INSCOP, susţine că datele confirmă tendinţa de lungă durată de îndepărtare a românilor de personajele politice ale momentului şi ale istoriei recente.

'În realitate, vorbim despre o falsă pozitivare a unui Nicolae Ceauşescu care este asociat cu o perioadă percepută ca mai ordonată din punct de vedere al vieţii cotidiene, dar ale cărei lipsuri s-au mai uitat. Pozitivarea relativă a lui Ceauşescu vine şi în scopul evidenţierii imaginii totuşi defavorabile pe care publicul o are cam despre toţi preşedinţii postdecembrişti ai României. Să nu uităm că spre finalul mandatelor toţi aceştia au încheiat cu un nivel redus de încredere publică', adaugă Darie Cristea.

Sondajul a fost realizat de INSCOP Research la comanda cotidianului Adevărul în perioada 1-6 iulie. Volumul eşantionului a fost de 1.055 persoane şi este reprezentativ pentru populaţia României de 18 ani şi peste 18 ani.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ