Testamentul lui Ceauşescu care ar putea îmbogăţi România: Valorează 1 miliard de dolari

| 09 oct, 2014

Potrivit testamentului lui Nicolae Ceauşescu, ţări precum Africa, Asia sau America Latină ar avea de achitat României o datorie de peste 1 miliard de dolari, bani care ar intra la bugetul statului, dacă ar fi recuperaţi.

În total, ţara noastră are de recuperat peste un miliard de dolari.

69 de milioane de dolari. Atât a recuperat, anul trecut, statul român din creanţele pe care 12 state ni le datorează de mai bine de 30 de ani. În 2014, guvernul speră să obţină mult mai mult. Cea mai mare datorie către România o are Irakul. Ţara ar fi trebuit să ne returneze peste 2 miliarde de dolari, bani pe care Ceauşescu i-a dat pentru construcţia drumurilor şi căilor ferate din Irak. În urma negocierilor, suma s-a redus la 770 de milioane de dolari. Banii ar urma să fie încasaţi până în anul 2028.

Şi acordul cu Mozambic, de la care ţara noastră are de recuperat 14 milioane de dolari, a fost semnat pe o perioadă mai mare. Rambursarea ar urma să se desfăşoare pe o perioadă de 23 de ani începând chiar de anul acesta, potrivit antena3.

România a mai încheiat acorduri privind recuperarea datoriilor şi cu Republica Nord Coreeană, Congo sau Guineea. Nu toate statele îşi plătesc, însă, ratele. E si cazul Coreei de Nordcare ne datorează 550 de milioane de dolari. Autorităţile de acolo nu au respectat acordul.

Şi Cuba ar trebui să returneze României peste 33 de milioane de dolari, dar refuzat orice negociere privind plata datoriei. Nici cu alte ţări ca Sudan sau Libia nu au început negocierile. Şi de acolo avem de recuperat aproape 250 de milioane de dolari.

Citeşte şi: Arsenie BOCA i-a prezis MOARTEA lui Ceauşescu. Ce i-a spus Sf. Ardealului dictatorului

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ