Victor Ponta: Reducerea CAS va intra în vigoare la 1 octombrie. E un moment bun

| 20 iul, 2014

Reducere CAS. Premierul Victor Ponta a declara, sâmbătă seara, că reducerea contribuţiilor la asigurări sociale va intra în vigoare de la 1 octombrie, în ciuda opoziţiei preşedintelui Traian Băsescu, iar această măsură va putea duce la creşterea locurilor de muncă fiscalizate.

Reducere CAS. 'Reducerea CAS, din punctul meu de vedere va intra în vigoare la 1 octombrie, chiar dacă preşedintele o retrimite, dar s-ar putea să nu o mai retrimită că am văzut că e de acord cu ea. (...) Dacă o făcea el, era un lucru bun, dacă o fac eu, e un lucru rău. Vă spun eu, e un lucru bun oricine o face. E un moment bun, ca prin acest lucru să câştigăm un pariu esenţial pentru România. Şi anume locuri de MUNCĂ fiscalizate, la alb, cum se spune. Iar mediul de afaceri, BNR, toţi cei cu care am vorbit au spus că 'e un lucru bun, făceţi-l şi beneficiile vin pe termen mediu şi lung'', a afirmat Victor Ponta, la Antena 3. Întrebat de ce s-a dus luni la întâlnirea de la Cotroceni, premierul a spus că într-o ţară normală trebuie să existe respect între instituţii.

Citește și: Traian Băsescu: Reducerea CAS fără indicarea sursei de acoperire a deficitului este o MĂSURĂ BOLȘEVICĂ

'Am considerat că, într-o ţară normală, indiferent de cât de joasă calitate este persoana care ocupă o funcţie, în cazul de faţă funcţia de preşedinte al României, trebuie să existe un respect între instituţii. Dacă preşedintele, cu bună credinţă, ceea ce nu a fost cazul, vrea să aibă o discuţie cu Guvernul, m-am dus, i-am spus un lucru pe care cred că-l ştia foarte bine, şi anume că politica fiscal-bugetară este atributul Guvernului, că avem o lege deja votată de Parlament şi am mai spus un lucru pe care îl spun celor care ne privesc: reducerea contribuţiilor de asigurări sociale a fost un obiectiv în primul rând asumat în campania electorală de USL', a precizat Ponta.

Şeful Guvernului a adăugat că măsura va fi luată în urma unor consultări cu mediul de AFACERI şi instituţiile internaţionale şi a fost susţinută de toate partidele, inclusiv cele din opoziţie, dar că s-a considerat că până acum nu era momentul prielnic.

Citește și: TRAIAN BĂSESCU, președintele jucător, continuă circul în jurul reducerii CAS

Reducere CAS. 'Noi am venit şi am spus, în primul rând în faţa Comisiei Economice, a FMI şi în faţa Parlamentului: suntem într-o situaţie, avem creşterea economică cea mai mare din Europa, avem inflaţie sub unu la sută, avem creşterea producţiei industriale şi a exporturilor, adică o creştere economică sănătoasă nu pe speculaţii imobiliare, avem o agricultură care s-a dezvoltat foarte bine. Deci e un moment bun. (...) Acum e momentul în care-mi pot permite ceva ce într-adevăr mă costă, cinci miliarde de lei este impactul negativ, dar pe care pot să-l acopăr din alte părţi', a punctat premierul.

În legătură cu întrebarea preşedintelui legată de MTO, Victor Ponta a spus că probabil că nici preşedintele nu ştia despre ce e vorba, de aceea a pronunţat un pic greşit. Premierul a explicat că nu ştia dacă preşedintele se referea la tratatul fiscal pe care el l-a semnat, în condiţiile în care ţintele de deficit erau aprobate prin legea bugetului.

Reducere CAS. 'Cred că preşedintele nu ştia nici el ce înseamnă şi a pronunţat un pic greşit. În primul şi în primul rând nu ştiam dacă preşedintele se referă la programul pe care el l-a semnat, din punctul meu de vedere într-un mod criminal la adresa României, acel tratat fiscal prin care România se obligă din 2015, eu refuz să cred că atunci când a semnat nu ştia că 2015 e primul an fără el, România va atinge nişte ţinte de deficit bugetar pe care Polonia le atinge în 2018, Ungaria, în 2018, Franţa, Italia, Portugalia, Belgia, ţări mult mai dezvoltate, în 2017. (...) De ce m-a uimit întrebarea domnului preşedinte? Nu credeam că el nu ştie că aceste ţinte de deficit erau deja aprobate prin legea bugetului de stat şi strategia fiscal-bugetară. Deci domnia sa spunea de cinci miliarde plus şase, nu ştiam de unde a mai scos şase, din pălărie. Nu le-a scos că nu existau acele şase, erau deja prevăzute', a subliniat premierul.

Citește și: TRAIAN BĂSESCU nehotărât: senil sau mincinos?

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ