Cum vede prezidențiabilul Iohannis magistrații: proști si pesediști

| 20 iul, 2014

Cel mai probabil candidat la funcția supremă în stat din partea Dreptei are un „respect” aparte pentru justiție și independența sa. Iohannis i-a acuzat pe judecătorii din Sibiu, chiar cu trei zile înainte de alegerile europarlamentare de prostie şi veleităţi politice: ori sunt proşti, ori sunt pesedişti.

Presiunea publică asupra legăturilor tenebroase ale primarului Sibiului cu Ilie Carabulea şi Gheorghe Aldea l-a făcut pe neamţul Iohannis să îşi piardă calmul proverbial şi să recurgă ca acuze şi ameninţări faţă de magistraţii de la Tribunalul Sibiu. Nici cetăţenii Sibiului nu au scăpat de furia edilului care i-a ameninţat că le ridică maşinile care probabil sunt parcate ilegal în faţa Tribunalului.

Citeste si: Marele Iohannis se pregătește să stingă lumina la PNL?

Povestea este că la intenţia judecătorilor de a-şi schimba sediul din clădirea pentru care plăteau cea mai mare chirie din ţară, din coincidenţă, aparţinând apropiatului primarului Iohanis, omului de afaceri Gheorghe Aldea, l-a făcut pe primar să reacţioneze brutal faţă de magistraţi.

Primarul i-a chemat pe magistraţi la consultări cu Primăria asupra problemei pe care o isca schimbarea sediului pentru „municipalitate”. Reacţia nervoasă a edilului a venit pentru că magistraţii au îndrăznit să nu solicite ei o consultare cu administraţia locală. Gestul acestora le-a adus apelativul de proşti şi de pesedişti.

Agenda publică a ignorat evenimentul din cauza fluxului mare de subiecte din preajma europarlamentarelor, dar scripta manent cum spune latinul. Iohannis a scăpat câţiva porumbei pe care o să-i regrete atunci când le va cere votul românilor, spunând, cel mai probabil că el este un garant al independenţei justiţiei sau alte stereotipuri pe care băsiştii le introduc cu graţie în spaţiul public.

Citeste si: Klaus Iohannis visează cu ochii deschiși la încă o tură cu Băsescu

Legăturile lui Iohannis cu Aldea, Carabulea şi Dan Radu Ruşanu sunt de notorietate pe plan local. La nivel naţional Iohannis are o imagine destul de difuză. În acest moment, cel creditat cu încrederea de a conduce PNL şi PDL spre o victorie la prezidenţiale este încă destul de necunoscut în intimităţile sale.

Câteva scandaluri planează asupra capului de german al lui Iohannis din care totuşi nu se cunosc prea multe detalii. Despre conflictele primarului cu ANI nu se mai vorbeşte atât de mult şi cu atât mai puţin despre legăturile primarului cu oameni de AFACERI dubioşi care câştigă bani de pe urma statului român.

Iohannis jigneşte magistraţii şi ameninţă cetăţenii Sibiului dintr-un motiv simplu. Partenerul său Gheorghe Aldea încasa lunar de la Ministerul Public 103.000 de lei pe chiria imobilului în care îşi desfăşura activitatea Tribunalul şi Judecătoria Sibiu. Intenţia acestora de a se muta într-o clădire MApN pe care Ministerul Justiţiei ar fi plătit 0 lei/lună l-a enervat peste măsură pe Iohannis care a invocat ce credeţi, lipsa de parcări din zonă.

Deci statul român ar economisi 103.000 de lei/lună dar nu este bine pentru că primarul Sibiului, ilustrul edil de sorginte germană nu poate face câteva parcări în zonă? Este cel puţin la fel de ridicol ca ideea că Iohannis a fost o opţiune bună pentru preşedinţia PNL.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ