PNL a murit. Trăiască PNL-Băsescu

| 17 iul, 2014

Fuziunea PNL-PDL. Noua înjghebare politică, pe lângă faptul că va fi denumită cât de curând neoficial PNL-Băsescu, de dragul conciziei și clarității, va sta sub semnul tensiunilor determinate din interior și exterior de către cei care riscă să ajungă în postura de perdanți.

Vasile Blaga a anunțat că formațiunea rezultată din fuziunea PNL-PDL se va numi oficial PNL. PNL a murit, trăiască deci PNL-B, cu mențiunea că sufixul ”uitat” de liderul democrat-liberalilor face încă referire în prezent la propria sa persoană, dar în curând va indica, fără doar și poate, persoana președintelui Traian Băsescu. Manevrele de apropiere dintre acesta din urmă și Klaus Iohannis au început deja și se fac peste capul lui Vasile Blaga, dacă ar fi să amintim aducerea din PMP în PNL a lui Sergiu Diacomatu, om de bază al Elenei Udrea. Până se vor dezmetici cei câțiva pe care Blaga se mai poate bizui încă, printre aceștia fiind și Cătălin Predoiu, evoluția noii formațiuni va fi exact pe cursul dorit de Cotroceni, eliminând eventualele opoziții pedeliste prin presiuni de genul celei ”interpretate” de seniorul Quintus, pe care l-a apucat brusc prudența și, ca atare, recomandă temporizarea fuziunii. Practic Vasile Blaga și Predoiu sunt prinși între furcile caudine ale fricii de Băsescu și temerii că fuziunea ar putea fi contramandată în ultimul moment.

Citeşte şi: TRAIAN BĂSESCU: un președinte cu două fețe, una mai urâtă decât alta

Noua înjghebare politică, pe lângă faptul că va fi denumită cât de curând neoficial PNL-Băsescu, de dragul conciziei și clarității, va sta sub semnul tensiunilor determinate din interior și exterior de către cei care riscă să ajungă în postura de perdanți. Nu este vorba numai de Blaga, care se vede deja reunit împotriva propriei voințe cu PMP-ul migrat în PNL ci chiar de Elena Udrea însăși, care a sesizat deja că are un concurent în persoana lui Iohannis și asta în pofida eforturilor sale de imagine, acum cu ședințe de aerobic în public, după cele de acrobații aeriene, sau de defilări în costum de baie. Vine un moment dramatic în viața oricărei femei, când este nevoită să constate că e mai puțin atrăgătoare în bikini decât un om de paie la costum.

Revenind la Vasile Blaga, acesta pare să fi avut pornirea morbidă de a-și consemna la nivel declarativ propria înfrângere. "Partidul se va numi PNL, iar documentele prevăd clar că PNL este rezultatul dintre PNL și PDL, sediul partidului va fi aici, aproape, pe Modrogan 1, imnul va fi 'Verde-nrourat' (imnul PDL), iar statutul a urmărit respectarea statului de drept", a declarat liderul democrat-liberalilor. Deci și cu sediul luat și cu numele aruncat la coș. Căci doar CCR ar mai putea argumenta, similar cu cazul Mircea Diaconu și faimoasa sintagmă ”aceeași funcție, că PNL+PDL=PNL nu înseamană de fapt dizolvarea unui partid, exact așa cum trăgea semnalul de alarmă cu puțin timp în urmă Cătălin Predoiu.

Citeşte şi: FUZIUNE PNL-PDL. PNL si PDL au bătut palma. I-a ieşit pasienţa lui Vasile Blaga?

Dar lucrurile sunt și mai interesante de atât, decesul fiind, în mod paradoxal, dublu! Dacă pe plan local liberalii au înghițit PDL și i-au mai luat și sediile, pe extern cel care va fi digerat cât de curând este PNL-ul tradițional, cel cunoscut până acum de toată lumea, care va fi constrâns de PPE să-și dea doctrina liberală la rațe și s-o înlocuiască cu cea populară. Probabil că descendenții Brătienilor se vor mai preface o vreme, ca să salveze aparențele, dar până la urmă realitatea va deveni evidentă: un partid popular, denumit cameleonic ”național liberal”.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
20 iul, 2014
MISTRETUL JAPONEZ
BĂI BOULE
CRED CĂ ION E NUME DE PROST ,,ŞI TRAIAN DE HOŢ .
17 iul, 2014
tomi666
haha
cica pnl basescu! ce javre ordinare sunt oamenii lui ponta! pnl si pdl s-au lepadat de basescu si PMP! javrele din PSD si din PMP acelasi aluat! jos PONTA jos basescu jos PSD jos PMP! PNL+ PDL va trage la bot PSD-siti nenorociti! PSD+ PMP=javre si hoti! PNL singurul partid care nu a murit si nu va muri!
17 iul, 2014
ion
HAHAHA ce prost esti.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ