Antonescu este decis să intre în conflict cu Iohannis

| 18 iul, 2014

Antonescu-Iohannis. Devine din ce în ce mai evident că fostul lider al PNL, Crin Antonescu nu știe să piardă. Cea mai recentă a sa, pe tema participării forțate la cursa prezidențială a cărui favorit nu mai este de ceva timp, ilustrează perfect această aserțiune.

Antonescu-Iohannis. Antonescu pretinde mai nou că PNL trebuie să-și desemneze candidatul pentru prezidenţiale nu în funcție de rezultatul sondajelor de popularitate – eternele adversare ale fostului președinte PNL- ci trebuie desemnat, prin vot, de Delegaţia Permanentă. Dincolo de detaliul că printr-o astfel de manevră Antonescu și-a propus să-l hărțuiască politic pe Iohannis, plătindu-i pentru trădarea care a dus la rocada la vârful PNL, avem de-a face și cu o încercare disperată a fostului lider de a reveni în joc. "Indiferent care vor fi rezultatele sondajelor, voi supune şi candidatura mea la vot. Şi, dacă sondajul arată ca Iohannis are 29% şi eu mai puţin, candidatura mea rămâne la dispoziţia colegilor şi ei votează", a declarat Antonescu. Colegii sunt cuvântul cheie în spusele liderului eliminat.

Citeşte şi: Se ascut cuțitele în PNL. Crin gata să-i fure lui Iohannis slănina din farfurie

Antonescu PNL. Intrigile și relațiile din Delegația Permanentă i-au permis cândva lui Antonescu să-și elimine adversarii și incomozii din partid, deci este de înțeles că acesta speră să se mai poată folosi de aceleași persoane și metode. Miza pentru membrii Delegației este clară, Antonescu le oferă oportunitatea unui punct de cotitură prin care să ”rectifice” eroarea făcută în cazul lui Iohannis și revenirea la formula de conducere anterioară. Altfel, credem că până acum și Crin Antonescu a înțeles că orice campanie ar mai face, aceasta îl mai poate propulsa cel mult înapoi în partidul propriu și nicidecum la Cotroceni.

Citeşte şi: Crin Antonescu candidat. Gruparea Iohannis a aruncat zarurile. Crin mai stă o tură

Fuziunea PNL-PDL. Ca să se asigure că și surzii vor înțelege ce riscuri ar presupune persistarea în eroarea Iohannis, Antonescu le transmite ”colegilor” un mesaj în clar, cu referire la fuziunea toxică cu PDL: "Eu nu am participat la negocieri şi nu am alte informaţii decât cele pe care le aveţi. Din câte înţeleg, în 26 iulie vor avea loc congrese, unul al nostru, unul PDL şi unul comun care va consacra, la nivel politic, o fuziune. Se va naşte un partid care nu are acte, dar care are un nume, statut, program. Am văzut că e foarte probabil ca numele să fie PNL", bătut apropouri Antonescu. Se bate șaua ca să priceapă iapa, apropouri deci pentru cei direct vizați: urmează schimbări grave și ireversibile, legate de partid, o situație care va scăpa definitiv de sub control dacă Delegația permanentă nu îl stopează urgent pe Iohannis, desemnându-l pe Antonescu drept candidat pentru Cotroceni.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
18 iul, 2014
lol
ptr Anton,un tip beton...
daca pleaca ,nu se termina viata,exista reconversie ,chiar asigurata din bani europeni...
dar nu cred ca pleaca,nu-i place munca...ii place decat sa compare si sa compara pe aici...contra cost
sunt extraordinar de multe care imi plac,dar in primul rand imi place independenta editoriala a acestor "ziaristi precupeti"...
as cita dintr-un ziarist care-mi place cum scrie ,desi nu-mi place ce scrie:
"Cunoscând oamenii din presă, aproape în fiecare zi îmi vine să spun “oameni buni, cumpăraţi ziarele alea, nu sunt atât de scumpe, e păcat să se piardă, au murit nişte copii pentru ele”… Cunoscând produsul final, ziarele propriu-zise ce ajung pe tarabe, mă abţin…"
mi-a placut sinceritatea lui,dar fiindu-mi cateodata antipatic,nu-i dau numele ,ca sa nu-i fac reclama...
oricum,il rog sa ma scuze ca nu i-am cerut acceptul..
18 iul, 2014
lol
am citit scurta ta autobiografie..
saraca
n-ai studii,n-ai mai nimic la baza
iti place sa compari preturile
du-te baiatule in piata,la targuri,prin magazine.
drum bun
18 iul, 2014
canciautor
si care este problema ta mai baiatule?
esti liberal,esti democrat liberal?
esti sluga lui Sultanescu atat si nimic mai mult..
este profesor,nu te-a invatat ca ""prostii pot sa moara de grija altora"?
dar daca este si "doctor",tot el te salveaza nu-i asa?
18 iul, 2014
Anton
Chiar ....?
Si daca pleaca , tu ce mai comentezi .
Chiar am vrut sa te intreb, tie iti place ceva ?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ