Crin Antonescu candidat. Gruparea Iohannis a aruncat zarurile. Crin mai stă o tură

| 17 iul, 2014

Crin Antonescu candidat. Visul unui mandat la Cotroceni al lui Crin Antonescu este spulberat chiar de cei pe care i-a condus vreme de cinci ani, nu de Traian Băsescu, PMP sau foștii colegi de alianță, nu de românii cărora n-o să mai aibă șansa să le ceară votul.

Teoretic, pe 21 iulie liberalii trebuie să-și aleagă candidatul la Președinție, dar practic se știe deja care dintre cei doi, Iohannis și Antonescu, va deveni reprezentantul dreptei în alegerile din toamnă. Rezultatul disputei dintre fostul și actualul președinte al PNL era clar pentru toată lumea încă din momentul în care Quintus a forțat reintrarea lui Crin în cursa internă pentru desemnarea prezidențiabilului, doar că ambiția personală a acestuia de a ajunge la Cotroceni a prevalat, moment în care s-au format două tabere în interiorul PNL. Conducerea liberală urmează, ca în cadrul Delegației Permanente, să-l desemneze prezidențiabil pe Iohannis. Concluzia este simplă - gruparea Klaus Iohannis a aruncat zarurile, Crin mai stă o tură.

Citeşte şi: Iohannis ia de la Băsescu, Udrea înghite în sec

Crin Antonescu candidat. Visul unui mandat la Cotroceni al lui Crin este spulberat chiar de cei pe care i-a condus vreme de cinci ani, nu de Băsescu, PMP sau foștii colegi de alianță, nu de românii cărora n-o să mai aibă șansa să le ceară votul (cu toate că ne-am putea imagina ce rezultat ar obține dacă ne uităm la cele mai recente sondaje). Baronii liberali abia așteaptă să pună capăt definitiv epocii Antonescu, iar modul în care acționează nu este deloc subtil. Pe de altă parte, fostul președinte liberal are o cruce grea de cărat și multe păcate adunate în ultimul an și pentru care plătește acum cu vârf și îndesat. Gruparea Iohannis a crescut numeric și la nivelul puterii avute în cadrul PNL profitând tocmai de acest curent de nemulțumire generat de stilul de conducere al lui Antonescu.

Victor Ponta candidat. În altă ordine de idei, chiar dacă se știe că decizia candidaturii lui Iohannis la prezidențiale a fost luată în circumstanțe îndoielnice, ultimele sondaje cu privire la scorurile pe care le-ar putea obține fiecare prezidențiabil în cursa electorală justifică alegerea făcută de către cei care fac legea în rândul liberalilor. În condițiile în care Antonescu nu mai are mult și ajunge să se încadreze în marja de eroare a sondajelor de opinie, Iohannis, care se poziționează în acest moment ca fiind cel mai puternic candidat de dreapta, cu toate că la o diferență mare de premierul Victor Ponta (23,6% - Iohannis, 52,4% - Ponta, conform INSCOP), vine ca o alegere naturală.

Citeşte şi: Sondaj INSCOP: Victor Ponta ar câştiga alegerile prezidenţiale

Klaus Iohannis candidat. Candidatura lui Iohannis este de asemenea motivată și de nevoia de a apăsa pedala de accelerație în ceea ce privește fuziunea cu PDL, nivel la care tensiunile și atacurile repetate în ultimii ani dintre democrat-liberali și Crin Antonescu nu-l recomandă pe cel din urmă să devină candidatul partidului nou format. Un alt motiv întemeiat pentru care fostul președinte liberal a fost dat la o parte îl reprezintă și imaginea pătată a astuia în ochii celor 7,4 milioane de români cărora le-a trădat votul. În definitiv, șansele lui Iohannis în cursa prezidențială nu sunt îmbucurătoare, dar el este cea mai viabilă opțiune a liberalilor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ