BĂSESCU: Nu cumva avem risc să fie mai importante comandamentele economice ca solidaritatea cu estul?

| 21 iul, 2014

Preşedintele Traian Băsescu s-a întrebat, luni, dacă nu cumva există riscul să fie mai importante comandamentele economice decât solidaritatea cu statele din flancul estic şi a precizat că astăzi este Ucraina, dar se poate ajunge la frontiera balticilor, a Poloniei şi a României.

"Astăzi este Ucraina, se ajunge la frontiera balticilor, a Poloniei, a României. Nu cumva avem riscul să fie mai importante comandamentele economice decât solidaritatea cu statele din flancul estic?", a spus preşedintele Traian Băsescu.

Şeful statului a menţionat că, în opinia sa, "Europa trebuie să vină, în practică, la valorile ei reale, pornind de la valoarea cea mai importantă, siguranţa oamenilor, iar Federaţia Rusă trebuie tratată prin aceatsă prismă, chiar dacă avem pierderi economice consistente".

"Nu vor fi mai mari (pierderile economice, n.r.) decât ale Federaţiei Ruse", a adăugat şeful statului.

În opinia preşedintelui Băsescu, "a aplica cu mănuşi măsurile din etapa a treia de sancţiuni împotriva Federaţiei Ruse este o eroare".

"Cu cât întârziem mai mult, cu atât vom plăti mai scump neluarea la vreme a măsurilor de stopare a entuziasmului domnului Putin de a-şi recuceri imperiul fostei Uniuni Sovietice", a mai opinat el.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ