UPDATE Adrian Sârbu, fostul șef al PRO TV, suspectat de evaziune de 20 de milioane de euro

| 01 apr, 2014

Poliţiştii şi procurorii efectuează, marţi dimineaţă, 28 de percheziţii la circa 30 de firme din Bucureşti şi Ilfov, printre care şi la PRO TV, într-un caz de spălare de bani şi evaziune fiscală prin care s-ar fi creat un prejudiciu de 5 milioane euro statului. Fostul şef al Pro, Adrian Sârbu, este suspectat de suspectat de evaziune de 20 de milioane de euro.

Mai exact, trustul PRO TV este suspectat, alături de alte 28 de societăţi comerciale, că ar fi ascuns anumite surse impozabile creând astfel un prejudiciu statului de 5 milioane euro. Deocamdată sunt doar suspiciuni de spălare de bani şi evaziune fiscală, poliţiştii şi procurorii urmând să stabilească dacă anumite perosoane vor fi duse la audieri şi, eventual, vor fi reţinute.

Anchetatorii au descins la 20 de adrese din Bucureşti şi la alte opt din judeţul Ilfov, într-un dosar aflat în instrumentarea Poliţiei Capitalei, sub supravegherea Parchetului Tribunalului Bucureşti, în care sunt vizate fapte de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Printre locațiile la care au descins procurorii, marți dimineața, este și locuința lui Adrian Sârbu

În această cauză, 30 de societăţi comerciale sunt suspectate că ar fi produs un prejudiciu de cinci milioane de euro, prin ascunderea sursei impozabile. În cadrul acţiunii vor fi verificate relaţiile comerciale dintre firmele vizate, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

Peste o sută de poliţişti participă la percheziţiile care au loc la sediile firmelor vizate în anchetă şi la locuinţele unor persoane suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani. În acest caz, anchetatorii au fost sprijiniţi de Serviciul Român de Informaţii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ