EFECTE DEVASTATOARE! Ai auzit de E407? Cu siguranță, și tu îl consumi!

| 29 sep, 2014

Caragenanul este o substanta (carbohidrat) ce se gaseste in mod natural in alge rosii si este folosit ca emulsificator, stabilizator si ca agent de ingrosare (E407).

Pentru a putea fi folosit ca aditiv alimentar, caragenanul este extras din algele de mare comestibile, prezente in Oceanul Atlantic.

 

Efectele consumului de alimente ce contin caragenan (E407)


Caragenanul afecteaza grav sistemul digestiv producand ulcer, cancer de colon si inflamarea mucoaselor intestinale, are actiune anticoagulanta si este toxic pentru rinichi si ficat.

E407 este cunoscut ca fiind un inflamator puternic, cauza multor afectiuni (boli de inima, cancer).

Soarecii de laborator ce consuma pentru 18 zile cantitati mici de caragenan dezvolta o puternica intoleranta la glucoza si o activitate redusa a insulinei, doua afectiuni ce duc la diabet.

Flora intestinala prelucreaza caragenanul producand balonare si flatulenta.

Uniunea Europeana interzice folosirea de caragenan degradat in alimente, acesta fiind cel mai daunator, insa E407 nedegradat poate fi degradat de reactiile normale ce au loc la nivelul sistemului digestiv, astfel masura de interzicere a lui nu inseamna o modificare considerabila a sanatatii.

De asemenea, caragenanul nedegradat este contaminat cu cel degradat in proportie de 8-9 %.

Chiar daca multe efecte secundare mentionate mai sus au fost observate doar in cazul experimentelor efectuate pe animale, nu cred ca este bine sa asteptati 10-15 ani rezultatele testelor pe oameni si apoi sa renuntati la consumul de alimente ce contin caragenan. Poate fi prea tarziu!

 

Alimentele in care este prezent caragenanul (E407)


Caragenanul este folosit in: sosuri pentru salate, lapte cu arome (cacao, vanilie), carne procesata, branza, inghetata, smantana, iaurt, lapte de soia, lapte praf pentru copii, bauturi alcoolice, sosuri, budinca, serbet, gemuri, jeleuri, produse de patiserie, placinte semipreparate etc. E407 este un aditiv foarte des folosit in produsele bio.

Caragenanul este folosit ca stabilizator si in pasta de dinti, medicamente si produse pentru slabit.

 

Detalii despre studiile științifice ale caragenanului aici: ncbi.nlm.nih.gov

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
29 sep, 2014
marius
Super
Super tare articolul, o multime de afirmatii, nici un link catre vreun studiu, nimic documentat.
Se stie ca cele mai credibile articole sunt cele care isi prezinta afirmatiile cu 'se stie' sau 'e cunoscut'.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ