Lucrezi peste program? Te AMENINȚĂ o boală care nu se VINDECĂ

| 07 oct, 2014

Surmenajul a fost deja asociat cu afectarea functiei cognitive si un risc crescut de depresieboli de inima si atac de cord. Acum lista acestor efecte nefaste este completata si de diabatul zaharat de tip II, potrivit unui studiu publicat in revista medicala „The Lancet“.

Cercetatorii de la University College London au realizat o metanaliza ce a inclus 19 de studii ce investigau efectele muncii excesive asupra diabetului in cazul a peste 220.000 de persoane de ambele sexe din SUA, Europa, Japonia si Australia, monitorizate pe o perioada de peste sapte ani.


Oamenii de stiinta au descoperit ca persoanele care au lucrat mai mult de 55 de ore pe saptamana inregistrau un risc cu 30% mai mare de a suferi de diabet zaharat de tip II, cei care aveau un program de munca normal, de 35 – 40 de ore pe saptamana. De mentionat este ca aceasta corelatie a fost valabila numai pentru lucratorii cu venituri reduse, informeaza adevarul.ro, care citeaza Business Insider.
Analiza amanuntita a datelor colectate a dezvaluit ca riscul crescut de diabet in cazul acestor persoane se mentinea si dupa ce erau luati in calcul si alti factori de risc, precum varsta, obezitatea, fumatul si sedentarismul. De asemenea, activitatea structurata pe ture de lucru s-a dovedit a fi de asemenea relevanta in cresterea riscului de obezitate si diabet.

Mecanismul precis care sta in spatele acestei corelatii nu este pe deplin inteles, insa se speculeaza ca un program incarcat si fragmentat reduce drastic din timpul alocat somnului, relaxarii, exercitiilor fizice si preocuparilor pentru un regim alimentar sanatos. Rezultatele importante obtinute de cercetatorii britanici sunt un pas important in elaborarea unor programe de preventie a diabetului in cadrul categoriilor socio-profesionale vizate.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ