Stai pe scaun multe ore? Iată ce o să păţeşti

| 08 noi, 2013

Fiziologii care analizeaza obezitatea, bolile de inima si diabetul zaharat au constatat ca statul pe scaun opreste circulatia unei enzime numita lipaza, din sucurile digestive care hidrateaza grasimile, descompunandu-le in glicerina si in acizi grasi. Ei au a constatat, de asemenea, ca statul in picioare reduce glucoza din sange si astfel poate descuraja dezvoltarea diabetului zaharat.

Sedentarismul, statul pe scaun este un adevarat pericol pentru sanatate iar oamenii nu sunt constienti de acest real pericol. Mai mult de 47 de milioane de adulti din America au sindromul metabolic (sindromul metabolic se defineste prin toleranta scazuta la glucoza, dislipidemie, hipertensiune arteriala, obezitate si hiperinsulinemie). Cercetatorii americani au demonstrat ca unul dintre motivele pentru care suferim de sindromului metabolic il reprezinta statul pe scaun.

Datele existente, prin numeroase studii, incep sa arate ca ratele aparitiei bolilor de inima, diabetului si obezitatii sunt dublate sau, uneori, chiar triplate in cazul persoanelor care stau mult jos. Unul dintre motive este o enzima numita lipaza. Cand aceasta enzima este activa, grasimea este absorbita in muschi, dar atunci cand ne asezam, lipaza practic se opreste. Astel,  grasimea va recircula in sange si va fi stocata ca tesut adipos  sau va bloca arterele si astfel va provoca boli grave.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ