România, Țara anului BioFach 2013, are șansa ca în 2014 să intre pe piața mondială a produselor bio procesate

| 14 feb, 2014

În cadrul celei de a 25-a ediție BioFach Nurenberg va participa și România cu 40 de producători, care își vor promova produsele ecologice pe o suprafață de 400 de metri pătrați.

BioFach 2014 este cel mai mare târg mondial de comerț cu produse ecologice în cadrul căruia vor fi expuse produse alimentare și comerciale din peste 130 de state și vor fi organizate conferinte și evenimente pentru expunerea atât a tehnicilor inovatoare, cât și a tendințelor în preferințele consumatorilor din sectorul agriculturii organice.

În cadrul celei de a 25-a ediție BioFach Nurenberg va participa și România cu 40 de producători, care își vor promova produsele ecologice pe o suprafață de 400 de metri pătrați. Ministerul Agriculturii și Asociația Operatorilor din Agricultura Ecologică – Bio România vor fi și în acest an, la fel ca în 2013, organizatorii acestui eveniment, prin care se urmărește dezvoltarea potențialului autohton pe piața mondială a produselor bio procesate.

La ediția de anul trecut, România a fost numită „Țara anului BioFach 2013”, având o suprafață foarte mare în cadrul expoziției, care a acordat vizibilitate și atenție deosebită produselor prezentate, atât din partea delegațiilor guvernamentale, a asociaților de profil și a oamenilor de afaceri, cât și din partea presei din țară și din străinătate.

De asemenea, în cadrul târgului mondial de comerț cu produse ecologice de anul trecut, România a fost reprezentată de peste 55 de firme din sectorul agriculturii. Unde costurile de amenajare și dotare a standurilor, precum și cel vizând transportul monstrelor, au fost acoperite din bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Mai mult, la festivitatea de deschidere a BioFach 2013 au luat cuvântul și oficialitățile din România, iar Marian Cioceanu, președintele asociației Bio România, a declarat că se urmărește promovarea micului fermier român la nivel internațional.

Obiectivul Bio România din 2013 a fost atins ulterior prin semnarea parteneriatului dintre brandul „Rodul Bio Românesc “ și retailer-ul francez din țară, Carrefour. Totodată, în cea de-a doua zi a evenimentului au fost prezenți pentru a susține produsele din agricultura ecologică românească Premierul Victor Ponta și Minisitrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin.

Drept urmare, pentru 2014 ne putem aștepta la o serie de evenimente la fel de interesante. Printre altele, anul acesta Asociația Operatorilor din Agricultura Ecologică – Bio România își propune să obțină reducerea TVA la alimentele bio, precum și susținerea financiară în domeniul agriculturii ecologice, conform noilor reglementări din Politica Agricolă Comună și PNDR 2014-2020, după ce România a urcat până la finele anului 2012 la 26.000 de operatori de la 3.000 de operatori în agricultura ecologică în 2010.

Tag-uri: produse bio
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ