Guvernul a eliminat și comasat 92 de taxe

| 20 mai, 2014

Guvernul a aprobat în şedinţa de marţi mai multe acte normative prin care sunt eliminate sau comasate 92 de taxe şi tarife nefiscale, informează Biroul de presă al Executivului.

Guvernul a aprobat ordonanţa de urgenţă pentru modificarea unor acte normative privind taxele şi tarifele nefiscale prin care se realizează 'o reducere de 12 taxe şi tarife, din care cinci prin eliminare şi şapte prin comasare'.

'Actul normativ va contribui la reducerea birocraţiei şi a poverii fiscale, precum şi la simplificarea accesului la serviciile publice', precizează sursa citată.

Guvernul a adoptat, totodată, o hotărâre pentru modificarea unor acte normative privind taxe şi tarife percepute pentru unele prestări de servicii, prin care se realizează 'o reducere de 15 taxe/tarife, dintre care cinci prin eliminare şi 10 prin comasare'.

'Acestea sunt taxe pentru care, în 2013, au fost realizate încasări sub 100.000 lei pentru o taxă', potrivit aceleiaşi surse.

De asemenea, într-o informare prezentată în şedinţa de Guvern de către Ministerul Finanţelor Publice se arată că sunt vizate 27 de taxe şi tarife reglementate prin ordonanţa şi hotărârea amintite anterior, alte 65 urmând a fi eliminate sau comasate prin ordine ale miniştrilor sau decizii ale preşedinţilor de instituţii care gestionează aceste tarife.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ