Înalta Curte a dispus începerea judecăţii în dosarul lui Vlad şi Mircea Cosma

| 21 mai, 2014

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au dispus începerea judecăţii în dosarul în care deputatul PSD Vlad Cosma, tatăl acestuia, Mircea Cosma, care este preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi alţi doi inculpaţi au fost trimişi în judecată pentru fapte de corupţie.

Judecătorii au respins, marţi, cererile şi excepţiile cu privire la nelegalitatea efectuării actelor de urmărire penală, neregularităţi ale actului de sesizare şi cu privire la nelegalitatea administrării probelor formulate de inculpaţii Vlad Alexandru Cosma, Mircea Cosma, Daniel Adrian Alixandrescu şi Răzvan Alexe şi au constatat legalitatea sesizării instanţei în cazul celor patru, notează Agerpres.

De asemenea, judecătorii de la Curtea Supremă au dispus începerea judecăţii privindu-i pe cei patru inculpaţi pentru comiterea infracţiunilor prevăzute în actul de sesizare.

Decizia ÎCCJ poate fi contestată în termen de trei zile de la comunicare.

La data de 11 aprilie, procurorii DNA i-au trimis în judecată, sub control judiciar, pe deputatul Vlad Cosma, acuzat de trafic de influenţă, şi preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, pentru luare de mită şi abuz în serviciu.

Împreună cu cei doi, au mai fost deferiţi justiţiei omul de afaceri Răzvan Alexe, acuzat de trafic de influenţă şi dare de mită, şi directorul Direcţiei Patrimoniu din cadrul CJ Prahova, Daniel Alixandrescu, acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu, ambii aflându-se în arest la domiciliu.

Potrivit DNA, în perioada 2010 - 2013, preşedintele CJ Prahova a derulat o activitate infracţională de natură a prejudicia bugetul public al judeţului, în favoarea unor interese private, antrenând într-un circuit ilicit, susţinut şi de reprezentanţii societăţilor comerciale favorizate - denunţători în cauză, mai multe persoane printre care şi pe fiul său, Vlad Cosma.

'În concret, contra unor sume de bani - reprezentând, iniţial - preţul unor contracte de vânzare cumpărare terenuri supraevaluate şi ulterior - un procent din câştigul asigurat celor 3 societăţi comerciale, inculpatul Cosma - uzând de prerogativele conferite de funcţia deţinută la nivelul autorităţii publice judeţene şi beneficiind de concursul cointeresat al inculpatului Alixandrescu - funcţionar public având calitatea de director al unor departamente 'cheie' în CJ Prahova, a facilitat câştigarea de către cele trei societăţi a procedurilor de achiziţie publică organizate de consiliul judeţean ca entitate achizitoare de lucrări şi servicii, dar şi decontarea cu prioritate a altor lucrări deja efectuate', se arată într-un comunicat al DNA.

Intervenţia reprezentanţilor societăţilor la şeful CJ s-a realizat fie direct (prin reprezentantul de atunci al uneia din cele trei firme, în prezent decedat), fie prin intermediul lui Vlad Cosma şi Răzvan Alexe (apropiat al familiei Cosma), care şi-au traficat influenţa avută asupra lui Mircea Cosma, contra unui 'comision' împărţit între ei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ