Ofiţer la Poliţia de Frontieră Huşi, reţinut de DNA

| 28 mai, 2014

Procurorii DNA Iaşi au dispus reţinerea lui Valentin Badiu, ofiţer în cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de aderare sau sprijinire sub orice formă a unui grup infracţional organizat, urmând a fi prezentat Tribunalului Vaslui cu propunere de arestare preventivă.

 

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada 27 decembrie 2013-14 aprilie 2014, Valentin Badiu l-a informat în repetate rânduri pe inculpatul Iordachi Vasile, conducătorul grupului infracţional, prin mesaje scurte tip SMS sau prin convorbiri telefonice, referitor la unele aspecte care ar fi putut periclita operaţiunile de contrabandă desfăşurate de grupul coordonat de acesta din urmă.

'Astfel, l-a încunoştiinţat pe inculpatul Iordachi în legătură cu implicarea unui martor denunţător în 'eşuarea' operaţiunii de contrabandă din noaptea de 27/28 decembrie 2013, cu scopul de a zădărnici prinderea în flagrant a membrilor grupului infracţional. De asemenea, i-a precizat acestuia că la domiciliul denunţătorului fuseseră instituite măsuri de pază, sugerându-i totodată să desfăşoare operaţiuni de contrabandă de mai mică anvergură şi prin alte locuri decât cele cunoscute', precizează DNA.

Sursa citată menţionează că ofiţerul l-a avertizat pe coordonatorul grupului infracţional în legătură cu faptul că este căutat de către organele judiciare.

În 3 mai, DNA a informat că au fost reţinute şase persoane, printre care şeful Sectorului Poliţiei de Frontieră Leova - Republica Moldova şi un alt ofiţer în cadrul acestei instituţii, acuzaţi că au constituit un grup infracţional organizat specializat în derularea de operaţiuni de contrabanda.

'Acestea s-au concretizat în introducerea frauduloasă, pe teritoriul României, peste frontiera verde, în perioada decembrie 2013 - mai 2014, a diverse cantităţi de ţigări fără ca acestea să fie supuse regimului fiscal din România. Pentru desfăşurarea operaţiunilor de contrabandă, membrii grupului infracţional l-au contactat, în mod repetat, pe şeful Sectorului Poliţiei de Frontieră Berezeni, judeţul Vaslui (unitatea de poliţie corespondentă sectorului de poliţie Leova), acesta din urma fiind denunţător în cauză, promiţându-i sume de bani (respectiv 50 euro/bax) pentru a le facilita, prin încălcarea atribuţiunilor de serviciu referitoare la controlul frontierei de stat, trecerea peste frontiera verde a coletelor cu ţigări' arăta DNA.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ