Traficant de heroină ghinionist: Ridicat de DIICOT în timp ce era judecat într-un dosar al DNA

| 23 mai, 2014

Un traficant de droguri a fost ridicat de DIICOT, care incerca sa il prinda de mai multa vreme, in timp ce se afla in sala de judecata in calitate de inculpat intr-un dosar de mita instrumentat de Directia Nationala Anticoruptie (DNA).

Astfel, procurorii DIICOT au reusit sa destructureze o grupare infractionala specializata in traficul de droguri de mare risc, mai exact heroina, condusa de Tony Viorel Iaparnicu, barbatul de 43 de ani ridicat de la Curtea de Apel Bucresti in timp ce se judeca dosarul DNA, precum si de Gheorghe Lae de 40 de ani, ambii din Capitala.

Acestia au fost prinsi dupa mai bine de trei luni de montorizare, se arata intr-un comunicat DIICOT, in care se mai precizeaza ca fata de cei doi a fost inceputa urmarirea penala in data de 30 aprilie.

Tony Viorel Iaparnicu este acuzat de comiterea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat si trafic de droguri de mare risc in forma continuata, aceleasi acuzatii fiindu-i aduse si partenerului sau, Gheorghea Lae, care cumpara droguri de la cel dintai si le vindea mai departe.

"In fapt, s-a retinut ca in perioada februarie 2014- aprilie 2014 Iaparnicu Tony Viorel impreuna cu alte cinci persoane a constituit un grup infractional organizat in scopul savarsirii infractiunii de trafic de droguri de mare risc (heroina). Activitatea infractionala releva structura grupului, rolurile bine stabilite pentru a actiona coordonat in scopul traficului de droguri.

Conform probelor administrate in dosar, substanta halucinogena era adusa din Bulgaria si comercializata pe raza Municipiului Bucuresti, existand suspiciunea rezonabila ca furnizorul din tara vecina este cetateanul bulgar Ivanov Simeon Dimitrov (30 de ani) ", care este, de asemenea, urmarit penal, se arata in rechizitoriul procurorilor.

Cetateanul bulgar a fost prins in flagrant pe7 mai, cand a introdus in Romania si a transportat pe teritoriul tarii noastre aproape 800 de grame de heroina.

Dupa prinderea in flagrant a mai multor membri ai retelei si efectuarea de perchezitii, DIICOT a retinut 11 persoane implicate in traficul de droguri, printre care bulgarul si unul dintre liderii retelei, Lae Ghoerghe.

Tribunalului Bucuresti a dispus arestarea preventiva a sapte inculpati, fata de alti patru dispunand masura controlului judiciar.

Celalalt lider, Tony Viorel Iaparnicu s-a sustras urmaririi penale inca din data de 7 mai, insa a fost prins, joi, la Curtea de Apel Bucuresti, unde se afla in calitate de inculpat, fiind judecat pentru dare de mita intr-un dosar instrumentat de DNA.

El este acuzat de cumparare de influenta in dosarul in care au fost trimise in judecata pentru coruptie judecatoarele de la Tribunalul Bucuresti, Antonela Costache si Viorica Dinu.

Procurorii sustin ca Tony Viorel Iaparnicu a incercat sa obtina solutii favorabile in doua dosare penale privind infractiuni de trafic de droguri. "Concret el dorea sa obtina punerea in libertate a persoanelor arestate cumparand influenta judecatoarei Viorica Dinu. El a dat prin intermediari suma de 15.000 de euro si, in urma pretentiilor ridicate de complicii magistratului, s-a oferit sa dea chiar si suma de 30.000 de euro pentru interventia judecatoarei Dinu pe langa colegii de la Tribunalul Bucuresti si cei de la Curtea de Apel Bucuresti. Intrucat nu au fost obtinute hotararile judecatoresti promise cei 15.000 de euro i-au fost restituiti", se precizeaz ain rechizitoriul DNA.

Dupa ca a fost prins, traficantul a fost retinut pentru 24 de ore, urmand sa fie prezentat in fata judecatorilor cu propunerea de arestare preventiva.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ