Reţeaua judecătorilor arestaţi - Carrefour România a fost băgată ilegal în insolvenţă (DNA)

| 21 mai, 2014

Documentele arată şi că unii judecători se fereau de procurori, aveau întâlniri conspirative cu intermediarii şi evitau să dea ochii cu presupuşii mituitori. Alţii însă discutau fără rezerve despre sumele primite atât de ei, cât şi de colegii ajunşi acum în arest.

Judecătorul Mircea Moldovan a băgat în mod nejustificat firma Carrefour România în insolvenţă, potrivit DNA. În schimb el a cerut firmei care era administrator judiciar să-i angajeze nepoata. Potrivit interceptărilor DNA, el explica unui complice că îl va putea înlocui pe lichidatorului Ilie Preda, afirmând „vorba aia…îl scoatem şi gata”, conform EVZ.

Relaţia „specială” dintre judecătorul Mircea Moldovan şi lichidatorul judiciar Ilie Preda, se spune în referatul DNA, care justifică desemnarea sa în procedura insolvenţei S.C. Carrefour România S.A., este confirmată de un alt specialist în insolvenţă, Monica-Angela Borza, prin aceea că îi spune lui GR, că judecătorul nu a consultat-o atunci când la desemnat pe Ilie Preda, fapt pentru care va interveni pe lângă judecătorul Mircea Moldovan să-l schimbe pe Ilie Preda, susţinând că „Nu, mamă, rămâne… ăla rămâne… ăla Emil, trebuie să rămână mă că are… oameni, nu Preda…[…]… Vedem. Noi… ei trebuie să asculte deocamdată…[..]…asta e ideea. Să vedem cât ascultă şi cum ascultă, ştii?”.

În contextul discuţiilor menţionate mai sus, interesul patrimonial al lichidatorului Monica-Angela Borza s-a transferat asupra G R care a şi prevăzut oportunitatea schimbării avocaţilor S.C. Carrefour România S.A., astfel: „Vorba aia: dacă îi…ne băgăm noi ca avocaţi, îmi spui ce facem, nu-i o problemă. Să putem să le dăm afară avocaţii şi să-i înlocuim acuma…”.             Imediat după conversaţia cu G R, lichidatorul Monica-Angela Borza l-a contactat telefonic, în 2 rânduri, pe lichidatorul judiciar G E pentru a se asigura că acesta nu doreşte şi implicarea altor lichidatori şi pentru a-şi reitera intenţia de a-l înlătura pe lichidatorul Preda Ilie, se arată în referat.

Astfel, în contextul deschiderii nelegale a procedurii de insolvenţă a S.C. CARREFOUR ROMÂNIA S.A., al intervenţiei numitei Monica-Angela Borza pentru a-l desemna pe lichidatorul GE în detrimentul altor lichidatori care depuseseră oferte, al numirii  preferenţiale de către judecătorul Mircea Moldovan a lichidatorului PREDA ILIE şi, pe cale de consecinţă, al influenţei controlului numitei Monica-Angela Borza asupra hotărârilor luate de judecătorul Mircea Moldovan în legătură cu această procedură, la data de 03.03.2014 ora 19:50:27, Monica-Angela Borza îl contactează telefonic pe judecătorul Mircea Moldovan şi îl atenţionează că a fost filmat în timp ce primea un televizor de la lichidatorul Preda ilie, înregistrare efectuată de avocaţii S.C. CARREFOUR S.A. De asemenea, din conţinutul aceleiaşi convorbiri telefonice reiese că judecătorul Mircea Moldovan ar fi primit de la lichidatorul PREDA ILIE şi o sumă de bani.

Procedura de insolvenţă a Carrefour a fost cerută de compania GSL Logistic, un distribuitor de scutece şi accesorii pentru copii si adulţi din Bucureşti care avea de încasat de la Carrefour România datorii în valoare de circa 800.000 de lei.   La cererea avocaţilor, Carrefour a achitat datoria şi a cerut suspendarea hotărârii de intrare în insolvenţă. Cu toate acestea, deşi a achitat datoria, Carrefour nu recunoaşte debitul.

DNA a solicitat arestarea preventivă a patru judecători de la Tribunalul Bucureşti, acuzaţi de fapte de corupţie în dosare de insolvenţă a unor companii. CAB a admis propunerea pentru Ion Stanciu, Mircea Moldovan, Elena Rovenţa şi Ciprian Sorin Viziru, judecători la Tribunalul Bucureşti - Secţia VII civilă, însă decizia nu este definitivă, iar cei patru judecători au făcut contestaţie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ