ANI verifică averea celor patru judecători arestaţi pentru corupţie

| 22 mai, 2014

Agenţia Naţională de Integritate a demarat procedura de verificare a modului în care şi-au dobândit averea judecătorii Ion Stanciu, Mircea Moldovan, Elena Rovenţa şi Ciprian Sorin Viziru, de la Tribunalul Bucureşti, arestaţi recent pentru corupţie.

Inspectorii de integritate vor verifica şi averea lui Mircea Constantin Moldovan, fiul judecătorului Mircea Moldovan, până de curând consilier al unui secretar de stat în Ministerul Economiei, notează Agerpres.

De altfel, în referatul DNA trimis în instanţă se arată că judecătorul Mircea Moldovan a cerut mită de la practicieni în insolvenţă, atât direct, cât şi prin intermediul fiului său, Mircea Constantin Moldovan, respectiv a nepotului său, Augustin Sergiu Moldovan.

Potrivit DNA, cei patru judecători, personal sau prin intermediari, au pretins şi primit de la practicieni în insolvenţă, lichidatori sau administratori judiciari, administratori ai întreprinderii profesionale unipersonale cu responsabilitate limitată sume de bani, bunuri, servicii în scopul de a îndeplini/a nu îndeplini sau a întârzia un act privitor la îndatoririle de serviciu ori pentru a-şi exercita influenţa pe lângă magistraţii judecători, de la diverse instanţe din Bucureşti sau din ţară, utilizând informaţii deţinute prin prisma atribuţiilor deduse judecăţii, pe care le-au pus la dispoziţia lichidatorilor judiciari, implicaţi sau interesaţi în procedura insolvenţei unor societăţi comerciale.

Astfel, Mircea Moldova a primit sume de bani (3.000 - 4.000 lei) direct, prin Western Union (8.000 lei) sau direct pe cardul de salariu, produse alimentare (peşte, carne de vită/miel), cherestea şi aproximativ 90 de metri pătraţi de lambriuri, în valoare totală de 6.652 lei, TV color.

DNA: Dan Adamescu este acuzat că a dat mită 20.000 de euro judecătorilor arestaţi

Ion Stanciu a primit suma de 10.000 lei reprezentând 'rata de vacanţă' şi obiecte vestimentare achitate de un practician în insolvenţă pentru soţia judecătorului.

Elena Rovenţa a primit ca mită 10.000 lei, care a fost remisă prin mascarea plicului într-o revistă; o parte din suma de 174.000 euro, reprezentând onorariul unui practician în insolvenţă; iar Ciprian Viziru suma de 10.000 lei şi o sacoşă cu produse (în vederea soluţionării în favoarea unui practician în insolvenţă a unor dosare de insolvenţă).

Tag-uri: ANI, Dan Adamescu, DNA
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ