CNA a acordat un drept la replică pentru Băsescu la Antena 3

| 13 mai, 2014

Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis marţi că Antena 3 trebuie să acorde dreptul la replică Administraţiei Prezidenţiale pentru afirmaţii din emisiuni difuzate în 12 şi 13 februarie, potrivit cărora preşedintele Traian Băsescu ar fi fost colaborator al Securităţii şi în care nu a fost prezentat şi punctul său de vedere al şefului statului.

Administraţia Prezidenţială a trimis CNA mai multe reclamaţii referitoare la emisiunile 'Sinteza zilei' din 12 şi 13 februarie şi 'Esenţial' din 13 februarie, difuzate de Antena 3.

'Emisiunea (n.r. - din 12 februarie) este o sesiune de incriminare a preşedintelui României, dl. Traian Băsescu, care nu respectă în niciun fel regulile unei dezbateri', se arată în reclamaţia Administraţiei Prezidenţiale.

Potrivit monitorizării CNA, emisiunea 'Sinteza zilei' din 12 februarie a avut ca titluri 'Băsescu vrea război civil' şi '10 întrebări pentru Traian Băsescu'.

În urma difuzării emisiunii 'Esenţial', Administraţia Prezidenţială a reclamat la CNA că 'au fost lansate mai multe acuzaţii defăimătoare şi neadevărate la adresa presedintelui României, domnul Traian Băsescu, potrivit cărora şeful statului ar fi colaborat cu Securitatea'.

Avocatul Antena Group, Mirela Bomboe, consideră că reclamaţiile sunt neîntemeiate pentru că 'realizatorii şi invitaţii şi-au prezentat opiniile'.

Membrii CNA au apreciat că Antena 3 a încălcat legislaţia audiovizualului întrucât postul nu a solicitat un punct de vedere şi de la Administraţia Prezidenţială.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ