PMP și PNL bat palma să omoare USL

| 13 mai, 2014

Chiar dacă din rațiuni electorale și de imagine PNL-ul nu a îndrăznit să utilizeze și semnăturile PMP-iștilor pentru inițierea moțiunii de cenzură împotriva cabinetului condus de Victor Ponta, liberalii colaborează cot la cot cu popularii în încercarea de a destructura tot ceea ce a mai rămas din USL.

Săptămâna trecută, liberalii conduși de Crin Antonescu au declanșat o adevărată ofensivă juridică împotriva Alianței PSD-UNPR-PC, contestând utilizarea pe afișele electorale a simbolului USL și a sintagmei ”USL trăiește!”, materilizată prin depunerea unei multitudini de contestații din partea PNL la BEJ-uri.

În timp ce multe dintre aceste contestații se aflau încă în analiză, Traian Băsescu a ieșit într-o emisiune la B1TV să susțină demersurile liberalilor. Făcând pe consultantul politic, președintele i-a sfătuit pe liberali să ducă mai departe acestă ofensivă pentru a opri trendul negativ pe care formațiunea condusă de Crin Antonescu s-a înscris în ultima perioadă. ”PNL suferă din cauza mesajului ”USL trăiește”. Ponta este primul în sondaje, dar nu mai are unde să crească. Victor Ponta s-a grăbit să dreneze liberalii. Liberarul roșu Călin Popescu Tăriceanu îi servește fără rușine. Aș spune că balta are pește, dar trebuie ca pescarii să fie inteligenți”, a spus președintele.

La puțin timp după comentariul președintelui, PMP-iștii s-au grăbit să le întindă o mână de ajutor liberalilor și au depus chiar ei o contestație la Biroul Electoral al Sectorului 1, împotriva folosirii sintagmei ”USL trăiește” pe afișele Alianței PSD-UNPR-PC. Lăsând la o parte faptul că, după cum era de așteptat, Biroul Electoral de la Sectorul 1 a respins contestația ca fiind neîntemeiată, gestul PMP-iștilor nu face decât să demonstreze o dată în plus că alianța subterană dintre oastea de strânsură a președintelui și PNL există și este cât se poate activă.

Chiar dacă din rațiuni electorale și de imagine PNL-ul nu a îndrăznit să utilizeze și semnăturile PMP-iștilor pentru inițierea moțiunii de cenzură împotriva cabinetului condus de Victor Ponta, liberalii colaborează cot la cot cu popularii în încercarea de a destructura tot ceea ce a mai rămas din USL.

Liberalii lui Crin Antonescu trădează astfel o dată în plus electoratul care a votat Uniunea, fără îndoială din dorința de a-l servi pe președintele Băsescu, acela care și-a dorit cu ardoare, încă de la bun început, moartea USL. În încercarea de a obține sprijinul șefului statului pentru candidatura lui Crin Antonescu la Cotroceni și pentru primirea PNL în grupul popularilor europeni, PNL-ul a devenit doar un soi de marionetă în mâinile lui Traian Băsescu și acționează coordonat cu PMP pentru a distruge tot ceea ce le amintește românilor de USL.

Ceea ce însă în mod evident nu au luat în considerare nici oamenii lui Băsescu și nici cei ai lui Crin Antonescu este faptul că acțiunile lor nu fac decât să întărească moștenirea USL. În fața atacurilor concertate ale PNL și PMP, Uniunea se încăpățânează să trăiască atât în teritoriu, cât mai ales în opțiunile de vot ale electoratului. Cele 40 de procente cu care Alianța PSD-UNPR-PC este creditată de majoritatea sondajelor de opinie și scăderea accentuată pe care o înregistrează PNL-ul sunt cea mai bună dovadă că românii au în continuare încredere în proiectul politic al Uniunii și doresc continuarea lui.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 mai, 2014
fan Ferenczy
Dle Sultanescu,
asa cum prezentati lucrurile,parca ar fi varianta politica a Mioritei...
cu cei trei ciobani...
nu , ciobanul Ghita nu apare..
atunci,in viitorul editorial spuneti-ne si cine ar putea fi V.Lipan?
poate Abramburica?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ