Ponta după consultările de la Cotroceni: Poziţia României va fi foarte clară şi va fi prezentă în mod unitar

| 13 mai, 2014

Premierul Victor Ponta a declarat marţi după consultările cu preşedintele Traian Băsescu de la Palatul Cotroceni că oficialii români au o poziţie coordonată privind situaţia din Ucraina şi Republica Moldova şi parteneriatul strategic cu SUA.

"Am participat împreună cu vicepremierul Gabriel Oprea şi cu ministrul Mircea Duşa la o consultare cu preşedintele ţării şi consilierii săi legată de mesajele pe care toţi reprezentanţii statului român, în speţă preşedinte, eu şi ministrul Apărării, le vom avea în întâlnirile extrem de importante cu secretarul general al NATO, cu vicepreşedintele SUA şi cu secretarul Apărării, dl Hagel. Din acest punct de vedere poziţiile României, poziţiile oficialilor români sunt foarte bine, şi era nevoie să fie, coordonate, legate de poziţia României faţă de Ucraina, de Moldova, faţă de parteneriatul strategic cu SUA. Acest prim obiectiv a fost atins. Poziţia României va fi foarte clară şi va fi prezentă în mod unitar', a declarat Ponta.


El a precizat că în cadrul consultărilor s-a discutat şi despre modul de aplicare a sancţiunilor impuse de UE şi SUA unor persoane declarate indezirabile.

"Am discutat despre modul de aplicare a sancţiunilor impuse de Uniunea Europeană de la situaţiile de principiu - şi aici România, Guvernul României va aplica cu fermitate faţă de toate persoanele înscrise pe lista persoanelor indezirabile de către Uniunea Europeană sau SUA nivelul de sancţiuni impuse - în acelaşi timp însă existând şi probleme practice de aplicare, care ţin de funcţionarea instituţiilor statului. În acest sens, am reiterat cererea noastră ca în cadrul unei şedinţe a CSAT să analizăm nivelul de sancţiuni, implementarea acestora şi responsabilităţile fiecărei instituţii în parte. Preşedintele a spus că ne va informa când convoacă CSAT-ul', a adăugat Ponta.

Tag-uri: Ucraina, victor ponta
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ