Băsescu, la Bruxelles: Am cerut ca intrarea României în Schengen să fie discutată la următorul Consiliu JAI

| 27 iun, 2014

Preşedintele Traian Băsescu a declarat astăzi, la Bruxelles, că a introdus pe minuta discuţiilor şi solicitarea ca intrarea României în Spaţiul Schengen să se discute în cadrul următorului Consiliu pentru Justiţie şi Afaceri Externe (JAI).

„Faptul că Moldova a semnat astăzi acordul reprezintă un succes al diplomaţiei române, al meu, dacă vreţi”, a spus Băsescu.

Preşedintele a adăugat, cu emoţie vizibilă, că a fost impresionat de faptul că premierul moldovean Iurie Leancă a declarat înainte de a semna acordul că-şi susţine discursul în „limba română, limba oficială a Republicii Moldova”.

România trebuie să păstreze portofoliul Agriculturii din Comisia Europeană, a adăugat Băsescu, care se află la Bruxelles pentru a participa la Summitul Parteneriatului Estic, în cadrul căruia Moldova, Ucraina şi Georgia au semnat acorduri de asociere şi liber-schimb cu UE.

Astăzi, la Bruxelles, s-a discutat şi despre Spaţiul Schengen, a precizat Băsescu. „Am folosit această oportunitate, pregătind întâi cele două motoare - pe doamna Merkel şi pe domnul Hollande - pentru a introduce pe minută o solicitare de revenire la decizia Consiliului European de a se discuta în primul Consiliu JAI despre aderarea României la Spaţiul Schengen”, a spus preşedintele.

„Nu ne ajută în acest sens legea adoptată în Parlament privind administraţia locală. Va trebui să port o discuţie cu factorii politici”, a spus Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ