Dosarul Băsescu-Bercea. Dincolo de concluziile presei pe cazul Băsescu

| 28 iun, 2014

Dosarul Băsescu-Bercea. Dincolo demersurile organelor judiciare in dosarul Bercea Mondial - Mircea Basescu și de emoția politică pe care acesta a stârnit-o pe bună dreptate, cazul a fost de la bun început în centrul atenției mass-media.

Dosarul Băsescu-Bercea. Și, pentru că, din păcate, presa românească are de multe ori parti-pris-uri, și de această dată o parte a mass-media a dat la o parte orice obiectivitate, așezându-se cu hotărâre în apărarea președintelui și încercând să minimalizeze gravitatea acuzațiilor care i se aduc lui Mircea Băsescu, pentru a limita presiunea uriașă pe care o exercită tot acest scandal asupra șefului statului.

Numai că, la cum au decurs lucrurile până acum, această parte a mass-media, deși a făcut tot ceea ce i-a stat în putință, cum am spus, pentru a se așeza scut în fața lui Traian Băsescu, nu a prea avut succes. Și aceasta pentru că dovezile împotriva fratelui președintelui și, impicit, și semnele de întrebare legate de implicarea lui Traian Băsescu în activitățile ilicite desfășurate de fratele său în favoarea clanului Bercea, s-au agravat de la o zi ce trece.

Vinerea aceasta în schimb, lucrurile au părut, cel puțin până la un anume moment, să evolueze pentru prima dată într-o direcție contrară. Arestat preventiv pentru trafic de influenţă, fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, a contestat decizia instanței și toți ochii erau ațintiți în dimineața zilei de vineri asupra Curții de Apel București, care urma să ia o hotărâre definitivă.

Primul lucru care a dat speranțe mass-mediei apropiate Controceniului a fost faptul că, adus pentru audieri în fața procurorilor DNA, Bercea Mondial, care anterior afimase că a dat 2 milioane de euro fratelui președintelui, și-a schimbat declarația. Astfel, Bercea a dat o declarație scrisă procurorilor în care le-a spus că tot ce știe despre sumele date ca șpagă știe de la televizor și din ce i-au spus copiii lui. Totodata, Bercea a adăugat că nu vrea să fie martor în proces și nici sa depună mărturie împotriva fratelui președintelui.

Un alt element care a suscitat numeroase speculații a fost declarația lui  Marian Căpăţână, intermediarul banilor pe care familia lui Sandu Anghel i-ar fi dat lui Mircea Băsescu pentru ca acesta să intervină astfel încât interlopul să scape de închisoare. Căpăţână a contestat, şi el, măsura de arestare preventivă, susținând că în realitate întregul caz ar fi fost o înscenare pusă la cale de Dan Voiculescu. “Am împrumutat bani că să-i folosesc la Aversa (fabrica de pompe - n.r.)”, și-a susținut nevinovăția Marian Căpățână la urcarea în duba care îl ducea înapoi de la instanță în arestul Poliției Capitalei.

Numai că toate speranțele jurnaliștilor aserviți Cotroceniului s-au năruit în momentul în care instanța și-a anunțat decizia, confirmând arestul preventiv atât pentru Mircea Băsescu cât și pentru Căpățână. Decizia magistraților demonstrează astfel că există probe serioase și suficiente la dosar care justifică arestarea fratelui președintelui, în ciuda faptului că acesta a susținut în fața instanței că este nevinovat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ