Felix Bănilă nu se grăbește cu demisia: ”Activitatea DIICOT nu se rezumă la cazul Caracal”

| 01 oct, 08:43

Șeful DIICOT Felix Bănilă anunță că tratează cu maximă seriozitate cererea de demisie adresată de președintele Klaus Iohannis, dar subliniază că activitatea instituției pe care o conduce nu se rezumă la cazul caracal și mai avertizează că plecarea sa din funcție ”poate avea consecințe deosebite, până la instabilitate”.

Șeful DIICOT Felix Bănilă a răspuns, marți, cerererii de demisie venite de la președintele Klaus Iohannis. Pe scurt: Bănilă nu se grăbește să plece din funcție, ba chiar avertizează că o astfel de decizie ar putea genera instabilitate și subliniază că activitatea instituției pe care o conduce nu se rezumă la cazul Caracal.

Surse au declarat pentru Realitatea că nici ministrul Justiției nu este mulțumit de activitatea lui Bănilă. În această situație, ministrul Justiției este pregătit să declanșeze procedura de revocare a șefului Parchetului Antimafia.

”Demisia este un act unilateral de voința, dar sunt împrejurări in care aceasta ar putea reprezenta expresia unui om laș și poate chiar lipsit de responsabilitate. Vă asigur că în cazul meu, nu se va întâmpla așa.

Fiind solicitată de Președintele în funcție al României, desigur că ea trebuie tratată cu maximă seriozitate, ceea ce voi și face, în mod neîntârziat. Așa că, voi culege opiniile colegilor mei, ale șefului ierarhic și al celor implicați în actul numirii procurorului șef al DIICOT, după care voi aduce la cunoștință publică rezultatul deciziei luate.

Instituțiile sunt formate din oameni, însă demisia șefului DIICOT, mai ales în astfel de împrejurări, poate avea consecințe deosebite, până la instabilitate, iar eu nu pot concepe că așa ceva ar fi de dorit, intr-o țară membră a UE și a NATO, aflată la frontiera acestora.

Activitatea DIICOT nu se rezumă numai la cazul Caracal și de aceea, vreau să vă asigur despre faptul că demisia șefului DIICOT, dacă aceasta se va produce, va fi rezultatul unui amplu proces cognitiv și nu doar expresia unei simple porniri instinctuale, golită de importanța funcției, de care, de altfel, sunt pe deplin conștient”, a spus Bănilă, marți, potrivit unui comunicat al DIICOT.

Klaus Iohannis a cerut, luni seara, demisia șefului DIICOT, Felix Bănilă, declarându-se nemulțumit de felul în care a gestionat ancheta în cazul Caracal, dar și ca urmare a tragediei din Dâmbovița.

”Azi nu mă refer doar la Guvern, ci și la conducerea DIICOT, instituție a cărei implicare în cazul Caracal ar fi trebuit să aducă un plus de profesionalism și credibilitate, doar că sub conducerea domnului Bănilă, acest lucru nu s-a întâmplat, iar ancheta continuă să genereze semne de întrebare majore. Modul în care s-au desfășurat lucrurile până acum nu face decât să ridice suspiciuni și să accentueze lipsa de încredere a oamenilor în autorități, iar o astfel de abordare nu poate duce decât la rezultate proaste. Așadar, îi cer domnului Felix Bănilă, procuror-șef la DIICOT,  să-și înainteze imediat demisia din funcția de procuror-șef al DIICOT. Este imperativ ca greșelile din ultimele săptămâni să fie asumate cu responsabilitate și e nevoie de o schimbare la acet nivel pentru a recredibiliza instituția", a spus Klaus Iohannis, luni.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ