Femeile îmbătrânesc cu 5 ANI în fiecare iarnă

| 18 feb, 2014

Iarna imbatraneste ochii unei femei cu aproximativ 5 ani, sustin o echipa de oameni de stiinta in frumusete. Expertii anti - imbatranire au studiat ochii a 5.000 de femei de-a lungul sezoanelor pentru un studiu clinic.

Ei au descoperit ca pungile de sub ochi au fost semnificativ mai intunecate in timpul lunilor mai reci. Echipa de la Adonia Organics a concluzionat ca procesul este cauzat de o lipsa a luminii soarelui, care face pielea palida si subliniaza cearcanele.

Acest lucru este agravat de un nivel mai ridicat de oboseala in timpul iernii din cauza unui nivel mai scazut de vitamina D, generat de organism in prezenta luminii soarelui, si, ulterior, mai putina serotonina, care este hormonul fericirii.
Expertl anti - imbatranire Dr. Mark Binette a spus: " Mai multe dovezi stiintifice leaga lipsa de vitamina D si K ca fiind una din cauzele cearcanelor si ochiilor umflati, mai ales ca aceasta are legatura cu oboseala si la probleme ale sistemului imunitar.

Cercetarile au aratat ca femeile sunt mai ingrijorate de aparitia cearcanelor mai mult decat de aparitia ridurile care sunt mai usor de abordat si de depasit.
" In lipsa vitaminelor D si K care are un efect negativ considerabil asupra aspectului intunecat al cearcanelor si ochii umflati, o femeie arata cu aproximativ 5 ani mai in varsta.
Cearcanele sunt una dintre cele mai frecvente probleme ale pielii, si sunt adesea cauzate de vasele mici, capilarele care se sparg sub suprafata pielii.

Acest sange incepe sa se oxideze, sa aiba o culoare albastru inchis similar cu o vanataie. Pielea subtire sub ochi permite lichidului sa „construiasca” cercuri intunecate si ochii sa apara umflati. Acest lucru devine mai evident in timpul iernii, pielea devine mai transparenta din cauza lipsei de soare.
Vara cearcanele sunt mai usor de ascuns deoarece oameni sunt mai putin obositi si pielea este usor bronzata.

Cearcanele? Cauza aparitiei ar putea fi un nivel scazut de vitamina D si K
In plus, in timpul verii, ne confruntam cu niveluri ridicate de serotonina, care imbunatateste starea de spirit, atunci cand pielea este expusa la lumina soarelui.

Studiul a constatat ca 82 % dintre femei au avut cearcane si ochii umflati, in timpul iernii, spre deosebire de doar 38 % in timpul verii.

Studiul a fost efectuat in randul femeilor cu varste cuprinse intre 27 si 60 de ani.
Cercetatorii au descoperit ca femeile isi recapata aspectul tineresc vara.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ