Nu o să-ţi vină să crezi. Iată cu cine se ÎNRUDESC cu adevărat ROMÂNII

| 19 feb, 2014

Un studiu, realizat de Universitatea Oxford si de University College of London (UCL), identifica, dateaza si caracterizeaza amestecul genetic dintre populatii. Potrivit studiului, românii erau cel mai mult  înrudiţi cu lituanienii.

Pentru a face posibil studiul, cercetatorii au dezvoltat metode statistice sofisticate pentru a analiza ADN-ul a 1490 de indivizi din 95 de tari.

"ADN-ul are puterea de a spune povesti si de a dezvalui detalii ale trecutului nostru", a declarat dr. Simon Myers de la Universitatea Oxford, co-autor senior al studiului.

"Ce ma uimeste cel mai mult este felul in care functioneaza metoda noastra. Desi mutatiile individuale poarta doar semnale slabe ale zonei de unde vine persoana respectiva, adaugand informtii din intregul genom putem reconstrui evenimentele care au dus la amestecarea ADN-ului", explica dr. Garrett Hellenthal de la UCL Genetics Institute.

Harta genetica prezinta cu cine erau inrudite popoarele lumii in anii 886-1194 e.n. Astfel, pe atunci, romanii erau cel mai mult inruditi cu lituanienii (37,7%), cu grecii (18,1%), cipriotii (13,4%), italienii din sud (8,6%) si finlandezii (4,7%). Romanii mai sunt inruditi, insa in proportii mult mai mici cu sirienii, egiptenii, iordanienii, georgienii, oamenii din Sardinia, bascii si tunisienii, printre alte popoare.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

11 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
20 feb, 2014
scooby doo
desene animate pentru toti
Tovarasa Popa, cum adica, romanii nu sunt inruditi cu rusii, cu chinezii si cu nord-coreenii? Dar tot e bine ca n-ai spus ca sunt inruditi cu pinguinii...
20 feb, 2014
Miya
superjoc
Toţi vă întrebaţi dacă se pot face bani pe internet, unii consideră că da iar
alţii că e imposibil!
De aceea vin să vă ajut şi să vă spun DA ESTE POSIBIL!
Înarmaţi-vă cu răbdare şi la sfârşit culegeţi roadele!
Imbinati utilul cu placutul intr-un joc de strategie gratuit in care profitul poate fi schimbat pe bani reali.
Inregistreaza-te gratuit pe http://www.marketglory.com/strategygame/Miya13
20 feb, 2014
Rusu
Am mai auzit cu multi ani in urma teoria asta.
Atunci nu am luato in serios. Cineva observa asemanarea toponimelor si mai ales a hidronimelor din Romania cu cele din tarile baltice.Multe nume de rauri din Romania,provenite din limba traca aveau corespondent si in tarile baltice.
20 feb, 2014
Pascu Cornel
minciunile englezesti
Traim in epoca dezinformarii si a bad-jocurlor. Ordin de sus sa fie cat mai mult circ aruncat poporului prin toate mijloacele.
Si totusi poporul sta cu ochii in televizor si invata.
19 feb, 2014
Erick
Asta e un studiu adevarat?
Asta-i un studiu facut pe Facebook? Pai cum poti sa ajungi la niste concluzii stiintifice pe o baza statistica atat de redusa? 1490 de indivizi din p95 de tari?!!! In primul rand, intr-o singura tara sunt diverse zone, cu diverse amestecuri de populatii. Si atunci, se considera ca 15 pot defini caracteristicile genetice ale unui neam?!!!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ