Fiecare şcoală din Bucureşti va avea comisie de anchetă anticorupţie

| 17 ian, 2014

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (IŞMB) a solicitat constituirea la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ a unei comisii care să verifice eventuala implicare a cadrelor didactice sau a angajaţilor unităţii în strângerea de bani de la părinţii elevilor pentru diferite activităţi, transmite Agerpres.

 

Potrivit IŞMB, comisia de verificare va elabora un raport, la care va anexa toate documentele justificative, în maxim trei zile lucrătoare de la numire şi îl va înainta Consiliului de Administraţie.

"Consiliul de Administraţie al unităţii de învăţământ, în funcţie de concluziile cuprinse în raport, va lua următoarele măsuri legale: va elaborarea în regim de urgenţă un plan de măsuri în vederea informării, prevenirii şi combaterii actelor de corupţie ce pot să apară în unitate, ţinând cont de vulnerabilităţile identificate, va numi prin decizie o comisie de cercetare disciplinară care va cerceta presupusele abateri ale persoanelor implicate", precizează IŞMB.

Conducerea inspectoratului subliniază că vor fi sancţionate drastic persoanele vinovate de încălcarea legii şi vor fi sesizate de urgenţă organele competente dacă se constată că anumite fapte îmbracă prin natura lor caracter penal.

Unitatea de învăţământ, prin director, va informa de urgenţă ISMB cu privire la aspectele constatate în urma verificării.

IŞMB mai solicită revizuirea regulamentelor interne prin introducerea unor clauze referitoare la prevenirea faptelor de corupţie în unitatea de învăţământ, activităţi educative, campanii de informare a elevilor şi părinţilor din unitatea de învăţământ privind cauzele şi consecinţele faptelor de corupţie, încheierea unor parteneriate de colaborare cu ONG-uri, fundaţii, asociaţii, instituţii, privind informarea, prevenirea şi combaterea faptelor de corupţie, creşterea transparentei instituţionale, îmbunătăţirea strategiilor de comunicare către comunitate, părinţi, mass - media.

Intensificarea cooperării cu organele judiciare şi cu structurile de control care au atribuţii în prevenirea şi combaterea corupţiei este o altă solicitare a IŞMB.

'Directorii unităţilor de învăţământ sunt direct răspunzători de ducerea la îndeplinire a prevederilor prezentei adrese', precizează reprezentanţii inspectoratului şcolar.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ