Fifor: În perioada următoare vom finaliza procesul de elaborare a legilor parteneriatului public-privat

| 14 iul, 18:45

Procesul de elaborare a Legii parteneriatului public-privat și a Legii investițiilor strategice ar putea fi finalizat în perioada următoare, a declarat vineri ministrul Economiei, Mihai Fifor, la un panel din cadrul forumului ''Dialogul partidelor politice China - Țările Europei Centrale și de Est 2017''.

"În perioada imediat următoare vom finaliza procesul de elaborare pentru două legi extrem de importante. O nouă Lege a parteneriatului public-privat și o Lege a investițiilor strategice care va permite derularea mai rapidă a unor proiecte, în special din domenii esențiale precum infrastructura, energia sau apărarea", a spus Mihai Fifor.

Potrivit acestuia, economia chineză se află la un nivel extrem de avansat, fiind unul dintre liderii mondiali în domeniu, iar din acest motiv trebuie găsite acele mijloace prin care se poate valorifica în plan regional interesul acesteia de a identifica noi oportunități și pârghii de dezvoltare.

"România este pregătită să răspundă acestei provocări și să fructifice într-o manieră susținută și pragmatică astfel de oportunități. În acest sens, Guvernul din care fac și eu parte a luat măsuri pentru a crea un mediu investițional cât mai atractiv care să stimuleze proiecte mari de investiții așa cum sunt și cele aflate în atenția părții chineze, fie că vorbim de domenii majore precum cel energetic-nuclear, fie că vorbim de infrastructură, de agricultură sau de IT. Este limpede pentru toți din această sală că un dialog economic autentic, fie că vorbim de cooperarea cu China sau cu celelalte state, nu se poate materializa în absența unor măsuri eficiente care să îl stimuleze. Tocmai din acest motiv am înțeles să orientăm politicile noastre guvernamentale în acest domeniu către transformarea României în una dintre cele mai business-friendly țări din regiune", a menționat Fifor.

Acesta a precizat că România a reușit să facă acest lucru prin reducerea fiscalității, taxe mai mici pe forța de muncă, scheme de ajutor de stat acordate pentru susținerea investițiilor, modificări făcute pe linia fluidizării procesului achizițiilor publice, dar și prin măsuri de reducere a birocrației.

"Suntem pregătiți să fim unul dintre motoarele principale în dezvoltarea și aprofundarea dialogului și a cooperării dintre statele Europei Centrale și de Est și Republica Populară Chineză. Când spun lucrul acesta mă gândesc la legătura specială care există între România și China construită pe baza unui parteneriat între prieteni, consolidat în zeci de ani de acumulări în plan politic, economic și cultural", a reiterat ministrul Economiei, Mihai Fifor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ