Filmul "Nymphomaniac Vol. II" poate fi proiectat în cinematografele din România

| 30 ian, 2014

Mihai Kogălniceanu, directorul general al Centrului Naţional al Cinematografiei, a declarat  că nu va exista "cenzură" în timpul mandatului său, precizând că filmul "Nymphomaniac 2" a primit clasificarea "I.M.- 18" (interzis minorilor) din partea Comisiei de specialitate a CNC.

"Atât timp cât voi fi director al Centrului Naţional al Cinematografiei, în România, nu va exista cenzură în privinţa filmelor ce vor fi difuzate în cinematografe ", a declarat acesta, joi, pentru agenţia Mediafax.

Comisia de clasificarea a filmului a Centrului Naţional al Cinematografiei a revizionat, joi după amiază, filmul "Nyphomaniac Vol. II", regizat de danezul Lars von Trier, acordând acestuia clasificarea "I.M. - 18", "filme interzise minorilor", ceea ce înseamnă că lungmetrajul poate fi proiectat în cinematografele din România.

Distribuitorul filmului, Independenţa Film, urmează să primească certificatul de clasificare în cursul zilei de vineri, în conformitate cu legile în vigoare privind cinematografia.

De asemenea, Cristina Corciovescu a fost schimbată din funcţia de preşedinte al Comisiei de clasificare a filmului, cu Alexandra Greceanu. Cristina Corciovescu va rămâne membru în Comisia de clasificare a filmelor a CNC.

În data de 28 ianuarie, Comisia de clasificare a filmelor a acordat lungmetrajului cu titlul original "Nymphomaniac Vol. II" clasificarea "Interzis minorilor şi proiecţiei cu public IM-18-XXX".

 

Citeşte şi: Cristian Tudor Popescu despre Nymphomaniac, filmul interzis de CNC: "Sexul lui Dumnezeu"


Filmul "Nymphomaniac Vol. II" avea programată premiera în cinematografele româneşti pe data de 7 februarie.

"Nymphomaniac Vol. I", în regia lui Lars von Trier, care este difuzat deja în cinematografele din România din 17 ianuarie, a primit de la CNC clasificarea "IM-18".

"Nymphomaniac" este o producţie Zentropa Entertainments, compania regizorului danez Lars von Trier.

"Nymphomaniac" este epopeea erotică a unei femei al cărei traseu, de la naştere şi până la vârsta de 50 de ani, este povestit de personajul principal, Joe, cea care şi-a pus diagnosticul de nimfomană. În după-amiaza unei ierni geroase, bătrânul, dar încă şarmantul burlac Seligman o descoperă pe Joe bătută şi prăbuşită pe o alee lăturalnică. O ia acasă şi îi îngrijeşte rănile, în timp ce încearcă să afle câte ceva despre viaţa ei. Seligman este cel care, vreme de opt capitole, îi ascultă povestea cea complicată şi înţesată de interjecţii a nimfomanei Joe.

Filmul are o galerie impresionantă de actori: Charlotte Gainsbourg (Joe la maturitate), Stellan Skarsgård, Uma Thurman, Willem Dafoe, Shia LaBeouf, Udo Kier, Christian Slater, Stacy Martin (tânăra Joe) şi alţii.

Lars von Trier a mai regizat filme precum "Abisul sufletului/ Breaking the Waves" (1996), "Dansând cu noaptea/ Dancer in the Dark" (2000), "Dogville" (2003), "Antichrist" (2009) şi "Melancholia" (2011).

Tag-uri: cnc, Nymphomaniac
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ