Firea îi dă șah lui Dăncilă: Analizez și o candidatură independentă de PSD la prezidențiale

| 18 iul, 14:58

Gabriela Firea îi dă șah lui Dăncilă. Acesta susține că analizează atât personal, cât și alături de colegi din PSD o candidatură la prezidențiale, separat de PSD. Firea a explicat, însă,  că o astfel de decizie o va lua doar în momentul în care PSD va decide susținerea unui alt candidat.

,,Analizez eu cu mine și cu colegii din țară care mă susțin. Ei m-au determinat să nu mai fiu atât de abruptă în decizia de a nu mă înscrie în cursă. Vorbesc zilnic cu primari și lideri din țară care sunt speriați de posibilitatea de a intra în cursă cu un candidat care să nu poată acumula absolut toate voturile de pe zona de stânga. (...) Dacă vom pierde alegerile prezidențiale, vom pierde toate alegerile ulterioare.”, a declarat Gabriela Firea, la ”Marius Tucă Show”.

Gabriela Firea îi reproșează șefei PSD, Viorica Dăncilă, că o ignoră în discuția privitoare la candidatura pentru Cotroceni:

"Vreau să mai spun ceva. Apropo de faptul că trebuie să ne spunem intențiile politice în primul rând colegilor, nu în public, pe mine nu m-a intrebat nimeni. A spus doamna Dăncilă săptămâna trecută că va vorbi cu mine, nu m-a contactat. Eu nu sunt genul de om să păzesc ușile, sunt ușir de găsit pe telefon", a mai spus Firea în finalul discuției cu Marius Tucă.

PSD anunță marți, după Comitetul Executiv, candidatul pentru prezidențiale.

Surse din PSD au declarat pentru Digi 24 că, datele din sodaj o plasează pe Gabriela Firea pe primul loc în preferinţele electoratului PSD.

La întrebarea „Care credeţi că ar trebui să fie candidatul PSD la alegerile Prezidenţiale, Gabriela Firea are 26%, Călin Popescu Tăriceanu – 20%, Victor Ponta – 11%, Viorica Dăncilă – 10%, Eugen Teodorovici – 6%, Liviu Pleşoianu – 5%, Ecaterina Andronescu – 5%, Olguţa Vasilescu – 5%, Mihai Fifor – 4%, Şerban Nicolae -3%, Sorina Pintea – 2%, potrivit Digi24.

CEX-ul PSD va lua o primă decizie, dar aceasta va fi oficializată în cadrul Congresului PSD din data de 3 august.

Tag-uri: Firea
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ