Fitch confirmă ratingul României la 'BBB minus'; perspectiva este stabilă

| 07 mar, 2014

Agenția de evaluare financiară Fitch Ratings a confirmat, vineri, ratingul 'BBB minus' atribuit pentru datoriile pe termen lung în valută ale României precum și cel pentru datoriile în monedă locală la 'BBB', perspectiva asociată pentru ambele ratinguri fiind una stabilă, informează un comunicat de presă.

Ratingul pentru credite în monedă locală pe termen lung a fost reafirmat la "BBB", de asemenea cu perspectivă stabilă, se arată într-un comunicat transmis vineri de Fitch.

Plafonul de ţară al calificativelor României a fost confirmat la "BBB+", iar ratingul de credit pe termen scurt a fost menţinut la "F3".

Ratingul ar fi influenţat pozitiv de accelerarea creşterii economice şi îmbunătăţirea încrederii că România reduce diferenţa de venit faţă de celelalte state UE, evoluţii care ar putea fi susţinute, spre exemplu, de reforme structurale în zona companiilor de stat, a sistemului de sănătate publică şi a administraţiei publice, se spune în comunicat.

Totodată, o reducere mai accelerată a gradului de îndatorare externă ar influenţa pozitiv ratingul României, notează agenţia.

Pe de altă parte, ratingul ar fi influenţat negativ de "o relaxare fiscală semnificativă care ar pune în pericol stabilitatea finanţelor publice".

De asemenea, "încetinirea susţinută a implementării reformelor structurale cheie, cauzată spre exemplu de instabilitatea politică", ar afecta calificativul de credit al României.

În plus, ratingul României este vulnerabil la apariţia unor şocuri macroeconomice sau geopolitice externe.

Tag-uri: Fitch, rating Romania
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ