Fiul MONICĂI IACOB RIDZI, mărturii cutremurătoare: "Mami, aici arată ca la închisoare"

| 04 mar, 12:14

Tiberiu Iacob Ridzi a avut o intervenție telefonică la România TV unde a vorbit despre soția sa care acum se află la spitalul penitenciarului Jilava.

Acesta a povestit că fiul și fetița lor au mers să o viziteze pe Monica Iacob Ridzi la închisoare. Micuții au fost grav afectați de vizita cu dispozitiv de separare la care au avut dreptul. În plus, fiul lor în vârstă de patru ani a făcut o declarație emoționantă.

"Copiii știau că mama lor este la spital. Eu le-am spus că acel separator este pentru a nu  transmite boli. Le-am zis ca mami este într-o perioadă mai grea. Băiețelul meu, la un moment dat, a spus ceva de genul: Mami, aici arată ca la închisoare, dar tu nu ești la închisoare", a povestit soțul Monicăi Iacob Ridzi.

Cu o zi în urmă, fostul ministru a transmis un mesaj în care se plângea de condițiile din închisoare, referindu-se la vizita făcută de micuții ei.

Citește și: Apel disperat al lui Ridzi din spatele gratiilor: Condamnarea la închisoare este o CONDAMNARE LA MOARTE

"Mă întreb câți oameni trebuie să mai moară în penitenciare sau să se îmbolnăveasca grav, câte procese să mai piardă România la CEDO pentru ca să se facă ceva și pentru cei care, odată ajunși în penitenciare, sunt condamnați, a doua oară, la umilință? Condamnare primesc, deopotrivă, și familiile deținuților, și copiii lor care vin să-și vadă părinții în condiții improprii, greu de descris. Copiii mei au fost deja grav afectați de vizită cu dispozitiv de separare la care au avut dreptul. Și nu doar ai mei. La acești copii nu se gândește nimeni? De ce trebuie pus un geam între o mamă și copiii ei de doar câțiva anișori? Dacă mama nu a fost acuzată de fapte de violență, vizitele cu dispozitiv de separare pot fi considerate tratament inuman, o formă de tortură atât pentru mama, cât și pentru copii, tratament interzis de lege", scria Monica Iacob Ridzi.

Citește și: Andreea Crețulescu, despre Monica Iacob Ridzi: S-a întâmplat un lucru HALUCINANT

Monica Iacob Ridzi a fost condamnată definitiv de ICCJ la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu privind manifestările organizate în 2009 de Ziua Tineretului, iar fosta ei consilieră Ioana Vârsta a primit o pedeapsă de cinci ani, tot pentru abuz în serviciu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ