Avocatul Poporului face anchetă în cazul „Ridzi”. Ce NEREGULI au atras atenţia

| 04 mar, 16:05

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi a declanşat astăzi o anchetă la Secţia exterioară Cluj-Napoca a Penitenciarului Gherla şi la Spitalul Penitenciar Jilava după articolele apărute în presă legate de condiţiile improprii în care a fost încarcerată şi ulterior transportată la Jilava Monica Iacob Ridzi.

Instituţia va verifica în ce măsură dreptul constituţional la ocrotirea sănătăţii este respectat în cazul fostului ministru al Tineretului şi Sportului, diagnosticat cu mai multe afecţiuni severe. "În cadrul cercetărilor vor fi verificate motivele şi condiţiile de transfer la Spitalul Penitenciar Jilava, condiţiile de detenţie la Secţia exterioară Cluj-Napoca a Penitenciarului Gherla şi la Spitalul Penitenciar Jilava şi va avea loc o discuţie cu persoana privată de libertate", se arată într-un comunicat al Avocatului Poporului.

Ancheta a fost iniţiată ca urmare articolelor de presă referitoare la condiţiile de detenţie ale deţinutei în Penitenciarul Gherla şi a celor în care a fost transportată deţinuta de la Penitenciarul Gherla la Penitenciarul Bucureşti Jilava. Concret, Avocatul Poporului indică un articol publicat în presa locală din Cluj în ultimele zile în care se menţionează "condiţiile improprii, incompatibile cu afecţiunile de care suferă persoana în cauză", dar şi folosirea unei dube de poliţie pentru transportul Monicăi Ridzi la Jilava în ciuda solicitării de a-i fi asigurată o ambulanţă.

Avocatul Poporului a luat totodată în calcul scrisoarea publicată de fostul ministru în care arăta că „în camera de detenţie este rece, singura modalitate de obţinere a unui confort termic sunt sticlele cu apă încălzită la filtrul de cafea, iar apă caldă este de 3 ori pe săptămână, mai puţin de 10 minute”.

Citeşte şi: RĂSTURNARE INCREDIBILĂ: Cine este VIP-ul cu greutate care vrea s-o AJUTE pe Monica Iacob Ridzi

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ