Avocatul Poporului anchetează condiţiile din penitenciare şi centrele de reținere și arestare preventivă

| 05 mar, 14:25

Avocatul Poporului informează joi că a decis să extindă ancheta demarată în penitenciare la toate centrele de reținere și arestare preventivă din țară, raportul special al instituției cu privire la ambele acțiuni de verificare urmând să fie înaintat Parlamentului și Guvernului.

"Verificările în aceste centre se fac după ce, în prealabil, în data de 27 ianuarie 2015, a fost declanșată o anchetă în toate penitenciarele din România, ale cărei rezultate se află în analiza specialiștilor instituției. În cadrul anchetei, vor fi verificate condițiile de detenție din toate centrele de reținere și arestare preventivă, în raport cu respectarea drepturilor omului", se arată într-un comunicat al AP.

Citeşte şi: Mărturii din arest: Soluţia INEDITĂ găsită de Elena Udrea pentru a rezista în spatele gratiilor

Sursa citată precizează că, la finalul ambelor acțiuni de verificare, va fi întocmit un Raport special al Avocatului Poporului cu privire la situația din penitenciare și centrele de reținere și arestare preventivă, raport ce va fi înaintat Parlamentului și Guvernului.

"În cadrul raportului vor fi propuse și soluții legislative sau de altă natură în vederea îmbunătățirii sistemului prin care se realizează privarea de libertate a persoanelor în baza unei decizii a unei autorități", mai menționează AP.

Citeşte şi:  Primele imagini din celula Monicăi Iacob Ridzi. Cum arată camera cu "pereţii scrijeliţi, cu urme de sânge"

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ