Florin Iordache: Ministerul Justiției a greșit pe tema Ordonanței 7

| 27 feb, 09:36

Florin Iordcahe sare la gâtul lui Tudorel Toader și spune că Ministerul Justiției a greșit când a emis celebra Ordonanță 7, pentru că nu au fost purtatea dialoguri, înainte de adoptare, cu reprezentanții magistraților.

Protestul magistraților pe tema OUG privind legile justiției nu este corect, pentru că prejudiciază cetățenii, declară la RFI deputatul PSD Florin Iordache la RFI.

El crede că premierul Viorica Dăncilă a procedat corect când a lansat un dialog cu magistrații și consideră că a fost o greșeală că Ministerul Justiției nu a avut consultări mai ample cu aceștia înaintea adoptării OUG 7.

Florin Iordache spune că ”foarte bine a procedat doamna prim-ministru Viorica Dăncilă că a inițiat un dialog și în urma acestui dialog, am înțeles că va fi eliminată această prevedere care generic nu mai vorbea de o separare a carierelor”.

Întrebat dacă dialogul nu ar fi trebuit inițiat înaintea adoptării OUG 7, nu după, deputatul PSD a răspuns: ”Dialogul foarte bun pe care l-a inițiat doamna premier Viorica Dăncilă a fost să detensioneze și să ia pulsul. Ca o greșeală o văd eu, cred că trebuiau consultări mai ample și mai transparente înainte de adoptare, dar aici este problema la Ministerul Justiției. Foarte bine a procedat Viorica Dăncilă, dumneaei a fost plecată din țară în ultimele zile, a fost în Spania, a inițiat acest dialog, tocmai pentru a detensiona situația și a găsi cele mai bine soluții”.

Florin Iordache consideră că magistrații nu mai au motive de nemulțumire, după modificarea OUG 7, anunțată luni seară de ministrul Tudorel Toader: ”A prejudicia cetățenii, că până la urmă și magistrații sunt în slujba cetățeanului și a prejudicia fie prin tergiversarea ședințelor de judecată, fie prin neprezentarea la parchete și cetățenii să fie prejudiciați nu mi se pare corect”.

Atenționat că modificările anunțate luni seară de Tudorel Toader nu i-au mulțumit pe magistrați, deputatul PSD a replicat: ”Păi, stați puțin, ce nu mulțumește? Nu mulțumește faptul că separarea carierelor, că de fapt asta, probabil că au alte lucruri ascunse pe care nu le afirmă. Dacă separarea carierelor pe care au clamat-o a fost eliminată și judecătorii nu mai pot intra în corpul procurorilor și invers, această chestiune a fost eliminată, despre ce discutăm? (...) Aștept și eu forma finală, ca să discutăm aplicat, dar dacă articolele care au deranjat vor fi eliminate, pentru ce protestează?”.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ