Florin Piersic lui Iohannis: Nu pot să mă ţin de cuvânt să vorbesc două minute. Sunteţi prietenul nostru

| 15 mar, 19:15

Actorul Florin Piersic a fost decorat, marţi, cu Ordinul Naţional "Steaua României" de preşedintele Klaus Iohannis, context în care a amintit că l-a cunoscut pe şeful statului când era primar al Sibiului şi i-a transmis la acea dată că este este cel mai arătos edil din ţară.

"De când am intrat la dumneavoastră, doamna Delia mi-a spus: să vorbiţi două minute. Acum trebuie să vă spun, stimate, dragul nostru preşedinte al ţării, când aţi intrat la noi, când vă aşteptam cu copiii ăştia, când i-am văzut aşa îmbrăcaţi, am plâns pentru că eu trebuia să mă îmbrac la fel ca ei, ca să vă arăt cât sunt de tânăr. Îmi pare rău, nu pot s-o ascult pe doamna. Vă reţin nu două minute, ci trei minute, să vă spun că v-am cunoscut la Sibiu", a afirmat Piersic, la ceremonia de la Palatul Cotroceni. 

El a amintit că în momentul în care l-a cunoscut pe Iohannis i-a transmis că este cel mai arătos primar. 

"De când aţi intrat mi-aţi spus prietenul Florin Piersic, pentru că dumneavoastră eraţi un puşti şi eu eram deja actorul care îl jucam pe haiducul Şapte Cai, pe nu mai ştiu care, şi aţi venit la mine în cabină, după un spectacol în care eu eram foarte bun. Aţi venit, m-aţi îmbrăţişat şi atunci v-am spus aşa, ţin minte până când voi muri - sper să fie târziu de tot, că sunteţi primarul Sibiului. Extraordinar. Am umblat prin toată ţara asta, am cunoscut primari, nu numai în România, ci şi în alte părţi. V-am spus atunci, ca să mă pun bine cu dumneavoastră, dar nu numai de aia, că sunteţi cel mai arătos şi frumos primar pe care l-am văzut în viaţa mea. Şi atunci dumneavoastră, care aţi avut replică, mi-aţi spus: da, şi tu ai fi fost bun de primar", a povestit actorul. 

El a arătat că îl consideră pe şeful statului "apropiat". 

"De astăzi nu uitaţi: sunteţi prietenul nostru şi al lui Florin Piersic, actorul care a împlinit de patru ori 20 de ani. Să-mi dea Dumnezeu sănătate şi să mă chemaţi şi la 90, să-mi daţi un pic mai mare premiul decât mi-aţi dat astăzi. Vă îmbrăţişez, vă doresc tot binele", a susţinut Piersic. 

Actorul a adăugat că i-ar fi fost un ghid excepţional şefului statului în recenta vizită pe care a efectuat-o în Ţara Sfântă. 

"Foarte bine aţi făcut că aţi fost acolo. Păcat că nu m-aţi luat cu dumneavoastră pentru că, dacă m-aţi fi luat, vă eram un ghid excepţional pentru că stau prost cu toate, dar cu memoria sunt extraordinar. Să vă dea Dumnezeu ce vă dorim noi toţi, să fiţi aşa cum sunteţi şi să nu uitaţi că aţi făcut astăzi un lucru minunat, pe care eu doresc să-l faceţi şi cu alţi colegi", a spus el, emoţionat. 

În cadrul ceremoniei au fost decoraţi şi actriţa Stela Popescu - cu Ordinul Naţional "Steaua României" şi membrii trupei Cargo cu Ordinul Cultural "Pentru Merit". 

"Vă mulţumesc, pentru că acest dar pe care l-aţi făcut înseamnă tocmai recunoaşterea faptului că 55 de ani nu am muncit chiar degeaba", a spus Stela Popescu. 

La rândul său, Adrian Bărar, membru al trupei Cargo, i-a mulţumit şefului statului pentru distincţie. 

"Este o onoare pentru noi. Această distincţie înseamnă mult. Nu ştiu să vorbesc atât de bine ca domnul Florin Piersic, dar dacă este nevoie pot să iau o chitară în mână şi atunci mă voi descurca mai bine", a afirmat Bărar.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ