Foloseşti condimente? Uite cât de mult bine îţi pot face

| 09 ian, 2014

Anumite condimente va pot ajuta sa preveniti sau sa tineti in frau diabetul, insa trebuie sa le consumati cu moderatie pentru a evita afectiunile digestive.

1. Scortisoara

O jumatate de lingurita cu scortisoara administrata zilnic creste sensibilitatea la insulina. De aceea, conform Centrului de cercetari in domeniul nutritiei din Beltsville (SUA), gratie scortisoarei, celulele transforma zaharul din sange in energie. S-a dovedit ca, dupa 40 de zile in care diabeticii au luat scortisoara zilnic, acestora le-a scazut nivelul de zahar din sange si, mai mult, sanatatea inimii era serios ameliorata.

2. Mustarul

Potrivit cercetatorului Jaya Henry de la Institutul Politehnic Oxford, din Anglia, daca veti consuma o lingurita cu mustar iute in timpul mesei, rata metabolismului va creste cu pana la 25% si se va mentine astfel timp de mai multe ore, ducand la o ardere suplimentara de aproximativ 45 de calorii, raportat la o masa care a insumat 700 de calorii.

In plus, mustarul este un bun condiment pentru diabetici deoarece scade nivelul zaharului din sange.

3. Cucurma

Potrivit unui studiu realizat in Thailanda, cucurmina poate preveni diabetul. Cercetarea, publicata in „Diabetes Care”, s-a desfasurat pe parcursul a noua luni, timp in care voluntarii – 240 de persoane adulte prediabetice (care prezentau niveluri ridicate de zahar in sange, fapt care ar fi putut conduce la diabet de tipul II) – au consumat zilnic o anumita cantitate de curcumina sau o substanta placebo.

In timpul studiului, in randul celor 119 voluntari care au luat zilnic cate sase capsule cu extract de curcumina (250 mg) nu s-a inregistrat niciun caz de diabet de tipul II, comparativ cu grupul de 116 persoane carora li s-au administrat capsule placebo, in care s-au inregistrat 19 noi cazuri de diabet.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ