FONDURI EUROPENE: 139 de proiecte de mediu ar putea primi finanţare prin POIM. Valoarea lor: 8 miliarde euro

| 11 ian, 11:02

Un număr de 139 de proiecte de mediu, în valoare de 7,97 miliarde de euro, au fost identificate şi urmează să fie finanţate din bani europeni prin intermediul Programului Operaţional Infrastructură Mare /POIM/, în exerciţiul financiar 2014 - 2020, arată datele oficiale publicate de Ministerul Fondurilor Europene /MFE/.

Din totalul celor 139 de proiecte aflate pe lista de priorităţi, 56 reprezintă proiecte noi pre-identificate, iar 40 sunt în etapa de fazare, valoarea lor ridicându-se la 756 milioane de euro. 

Conform centralizatorului, cele mai multe proiecte (110) sunt cuprinse în sectorul Infrastructură apă şi apă uzată, valoarea estimată pentru implementarea lor fiind de 7,058 miliarde euro, din care 3,028 miliarde euro reprezintă alocare POIM (Uniunea Europeană + contribuţie naţională). Din totalul acestora, 45 de proiecte sunt noi pre-identificate, 22 sunt fazate şi 43 beneficiază de asistenţă tehnică pentru pregătire proiecte (studii fezabilitate etc.). 

Datele MFE relevă, totodată, că pentru Infrastructura de deşeuri există în plan implementarea a 21 de proiecte de aproape 572 milioane de euro, dintre care cinci proiecte noi, care valorează 389 de milioane de euro. 

De asemenea, au fost identificate trei proiecte pe Monitorizarea calităţii aerului (în cuantum de 16,27 milioane euro), precum şi câte două proiecte pentru situri contaminate (24,71 milioane euro) şi, respectiv, inundaţii şi eroziune costieră (250 milioane euro). 

În ceea ce priveşte managementul riscului, există un singur proiect de 50 de milioane de euro. 

Pe de altă parte, pe segmentul de biodiversitate nu există, momentan, niciun proiect, deşi alocarea prin POIM prevede o sumă de 335,4 milioane de euro. 

Alocarea totală prin POIM pentru România, în cazul proiectelor de mediu, pentru perioada financiară 2014 - 2020, se ridică la 4,446 miliarde de euro.

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO
h
Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ