Ford vrea să exporte mai multe vehicule din India

| 17 iun, 2013

Ford Motor Co vrea să exporte mai multe vehicule din India, a declarat luni şeful producătorului auto american, Alan Mulally, deoarece compania caută să construiască mai multe vehicule utilizând platformele globale, pentru a-şi reduce costurile şi majora producţia, transmite Reuters.

Directorul general al Ford, Alan Mulally, se află într-o vizită în oraşul Chennai din sudul Indiei, înaintea lansării EcoSport - noul său automobil de teren (SUV), informează Agerpres.

Ford să exporte EcoSport din pe piaţa europeană, unde modelul va concura pe o piaţă în creştere. Lansarea noului model Ford este aşteptată spre sfârşitul acestui an.

Şi alianţa Renault-Nissan a anunţat luna trecută că-şi extinde anul acesta cu o treime capacitatea de producţie la societatea sa mixtă din India, ca parte a strategiei de a utiliza statul asiatic ca centrul global de producţie şi de a beneficia de creşterea cererii de vehicule pe piaţa indiană.

Capacitatea fabricii din apropierea portului Chennai (în Sudul Indiei) va fi majorată în două faze, la 480.000 de vehicule pe an, de la 360.000 de vehicule în prezent, a declarat Toshihiko Sano, şeful Renault Nissan Automotive India Pvt. Ltd.

În România, Ford Motor a început anul trecut producţia de serie a noului model de automobile Ford B-Max la fabrica din Craiova. Noua fabrică de producţie a vehiculelor de la Craiova este rezultatul unei investiţii de peste 500 de milioane de euro (aproape 650 milioane de dolari) efectuate de Ford.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ