Forţele NATO din Europa au un nou comandant

| 23 iul, 2014

Amiralul american Mark Ferguson a preluat marţi comanda forţelor interarme ale NATO în Europa, al căror cartier general este situat în apropiere de Napoli (în sudul Italiei), înlocuindu-l pe amiralul Bruce Clingan, informează AFP.

Amiralul Ferguson - al 28-lea membru al Marinei americane care preia această funcţie - a fost anterior adjunctul şefului operaţiunilor navale la Washington.

'Mă angajez să întăresc Alianţa şi să lucrez cu aliaţii şi partenerii noştri pentru a continua să reprezinte o forţă pozitivă şi să asigure pacea şi stabilitatea în regiune', a afirmat el în cursul ceremoniei.

Predecesorul său, amiralul Clingan, se va pensiona în această toamnă, după 37 de ani de carieră.

În decembrie 2012, centrul Comandamentului interarme al NATO (Joint Force Command Naples) şi-a abandonat baza sa istorică de la Bagnoli, în apropiere de Napoli, mutându-se într-un sediu modern situat în Lago Patria, nu departe de cel vechi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ