Fosile vechi de şase milioane de ani, descoperite în Vaslui

| 23 apr, 2013

Fosile vechi de aproximativ şase milioane de ani, care au aparţinut unui animal preistoric, au fost descoperite într-un sit paleontologic din judeţul Vaslui de către o echipă de cercetători de la Muzeul "Vasile Pârvan" Bârlad, în urma unor săpături în zona Pogana.

 

Fosilele au aparţinut unui strămoş de-al rinocerului. Este vorba despre un os de la centura pelviană a animalului preistoric, acelaşi de la care, susţin reprezentanţii echipei de cercetare, s-au mai găsit doi molari în urmă cu trei ani.
Laurenţiu Ursachi, muzeograf din cadrul Muzeului "Vasile Pârvan" Bârlad, a precizat că "Asistăm la o nouă descoperire paleontologică foarte importantă pentru noi, care ne confirmă încă o dată că avem potenţial în depozitele sedimentare ale Podişului Bârladului. Desigur, vor urma studiile de rigoare, cu cercetări de detaliu, pentru determinarea exactă a genului şi speciei animalului căruia au aparţinut".
Specialiştii muzeului bârlădean au mai descoperit, la Simila, o vertebră cervicală ce a aparţinut unui strămoş de-al bizonului, care se estimează că are o vechime de 2,5 milioane ani.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ