Fost consilier al Alinei Bica, adus cu mandat la DNA

| 29 ian, 15:38

Fostul ofițer de poliție judiciară Florentin Mihăilescu, care a consiliat-o pe Alina Bica în mandatul acesteia la șefia DIICOT, a fost adus cu mandat la DNA, azi, pentru a da declarații despre ajutorul ce i-ar fi fost dat lui Ovidiu Tender astfel încât acesta să obțină o soluție favorabilă în dosarul Carom.

Cauza în care va fi audiat Mihăilescu este disjunsă din dosarul despăgubirilor pentru un teren supraevaluat, în care Bica este arestată preventiv.

Potrivit anchetatorilor, Alina Bica ar fi primit mită de la omul de afaceri Ovidiu Tender, care era judecat în dosarul Carom, întocmit chiar de fosta șefă a DIICOT.

Astfel, Tender ar fi apelat la doi dintre consilierii Alinei Bica, Florentin Mihăilescu şi judecătorul Mihail Udroiu, pentru a fi consiliat în sensul formulării unei apărări favorabile în dosarul Carom, potrivit mediafax.

În acest scop, omul de afaceri i-a dat lui Mihăilescu documente din dosar, pe care acesta să le consulte împreună cu Bica. În schimbul ajutorului, Tender le-ar fi dat lui Mihăilescu şi Bica un teren, fostul ofiţer de Poliţie judiciară primind şi bani pe card. În cele din urmă, în decembrie 2014, Ovidiu Tender a fost condamnat în dosarul Carom la 11 ani şi patru luni de închisoare, decizia nefiind însă definitivă.

În dosarul disjuns din cel al despăgubirilor pentru un teren supraevaluat, Alina Bica este cercetată şi pentru că ar fi luat mită 3,5 milioane de euro de la Ioan Niculae, prin intermediul lui Liviu Dragnea, ca să intervină în soluţionarea dosarului deschis de DIICOT pe numele omului de afaceri, fostei şefe a DIICOT fiindu-i promisă şi funcţia de procuror general.

 

Citeşte şi: Fosta șefă a DIICOT Alina Bica a fost adusă la DNA în acelaşi timp cu Elena Udrea

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ