A murit fostul ministru al Sănătăţii

| 01 aug, 13:21

Fostul ministru al Sănătății Iulian Mincu a murit vineri, la vârsta de 88 de ani.

Iulian Mincu a murit potrivit unor surse medicale din Institutul Național de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice "Prof. dr. N. Paulescu".

Mincu a fost fondatorul Institutului Naţional de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice „N.C. Paulescu", Spitalul Cantacuzino din Bucureşti, a fost preşedinte al Societăţii de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice şi membru al Academiei de Ştiinţe Medicale din România. Pe lângă aceste afilieri instituţionale, Iulian Mincu a avut, în spate, o experienţă medicală şi politică formidabilă.

Numele său era cunoscut în regimul de dinainte de '89.

Profesorul univ. dr. Iulian Mincu a fost distins pentru activitatea sa cu Ordinul "Meritul Sanitar" în grad de mare ofițer (15 decembrie 2004) - "pentru contribuția deosebită în cercetarea și practica medicală, pentru serviciile aduse la îmbunătățirea stării de sănătate a populației, pentru priceperea, grija și devotamentul arătate în îngrijirea bolnavilor"

Iulian Mincu a fost creatorul planului de alimentatie rationala de pe vremea lui Nicolae Ceausescu. A fost un om de vaza al erei comuniste.

Iulian Mincu s-a născut pe 21 mai 1927, a fost căsătorit şi a avut trei copii. În 1953 a absolvit Facultatea de Medicină din Bucureşti. Apoi a fost licenţiat şi în chimie-biochimie. A primit titlul de doctor docent în ştiinţe medicale.

Între 1992 şi 1996 a fost ministru al Sănătăţii în Guvernul Văcăroiu şi senator. În legislatura 2000-2004 a fost ales deputat.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ