Fondul Proprietatea: Plata dividendelor pe 2012 va începe din 28 iunie

| 17 iun, 2013

Fondul Proprietatea anunţă că plata dividendelor aferente exerciţiului financiar 2012 va începe din 28 iunie, iar dividendul brut aprobat de acţionari este de 0,04089 lei per acţiune, potrivit unui comunicat.

“Franklin Templeton Investment Management Limited United Kingdom, Sucursala Bucureşti, în calitate de administrator unic şi societate de administrare a investiţiilor a Fondului anunţă că plata dividendelor aferente exerciţiului financiar 2012 va începe în data de 28 iunie 2013, şi va fi efectuată prin BRD - Groupe Société Générale. Dividendul brut aprobat de acţionari în data de 25 aprilie 2013 este de 0,04089 lei per acţiune. Impozitul pe dividende aferent va fi reţinut la sursă, în cotele prevăzute de lege”, se arată în comunicatul transmis BVB.

Totodată, FP anunţă că doar acţionarii înregistraţi în Registrul Acţionarilor Fondului Proprietatea la data de 15 mai sunt îndreptăţiţi să solicite plata dividendelor menţionate.

Referitor la modalităţile de plată a dividendelor, persoanele fizice pot solicita plăţile în numerar la orice sucursală BRD, în orice agenţie a BRD - Groupe Société Générale din România (o listă a sucursalelor BRD poate fi găsită pe website-ul BRD www.brd.ro şi pe website-ul Fondului Proprietatea www.fondulproprietatea.ro).

Atât pentru persoane fizice, cât şi pentru persoane juridice, plata se poate şi prin transfer bancar prin completarea formularului de cerere de plată. 

În cazul acţionarilor nerezidenţi, în măsura în care există un tratat de evitare a dublei impuneri încheiat între România şi ţara de reşedinţă, trebuie prezentat un certificat de rezidenţă fiscală valabil emis în 2013 (sau în anul în care se va solicita plata de către acţionar), în original sau copie legalizată, împreună cu o traducere legalizată în limba română a acestuia.

Dacă cererea de plată nu este însoţită de certificatul de rezidenţă fiscală, va fi reţinut un impozit de 16% din valoarea brută a dividendelor cuvenite. Ulterior, dar nu mai târziu de 3 (trei ) ani de la data la care a început plata dividendelor, se poate transmite către Fondul Proprietatea o solicitare de recuperare a impozitului reţinut la sursă ce depăşeşte rata de impozitare stabilită în tratat.

FP este un fond închis de investiţii, creat cu scopul despăgubirii persoanelor ale căror proprietăţi au fost confiscate abuziv de regimul comunist şi sunt imposibil de retrocedat în natură.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ