Frâncu, un primar fără remușcări

| 21 sep, 2013

Până acum ceva timp municipiul Râmnicu-Vâlcea era amintit în folclorul modern pentru performanța tristă datorată unor proiectanți ageamii care au ratat cu 25 de metri planul pasajului suprateran ce traversează liniile de tren și prin care se face practic accesul în oraș pentru cei care vin dinspre stațiunile de pe Valea Oltului.

Pasajul buclucaș bloca practic conform proiectului eronat o stradă și necesita refacerea lucrărilor și înălțarea intersecției cu 40 de centimetri pentru a permite trecerea trenurilor pe sub pasaj. Dacă ai drumuri spre Râmnicu-Vâlcea, șantierul antologic e tot acolo, iar pe el se canonesc maxim o duzină de muncitori ce doboară alte recorduri, pentru amânări succesive, în tranșe de câte șase luni.

Din păcate, între timp, municipiul s-a mai procopsit cu un motiv de jenă și de revoltă, fiind primul unde a revenit pe funcția de edil un condamnat penal, e drept cu suspendare, pentru luare de mită. Este vorba de Emilian Frâncu, primarul suspendat din partea PNL, care a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la patru ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită.

Pata de pe obraz nu pare să-i fi alterat acestuia nici simțul pragmatic nici cel de orientare, edilul certat cu legea revenind fără mari remușcări și declarând după toate câte s-au întâmplat că nu va demisiona din funcţie şi că va continua proiectele începute în oraș. Problema este că, dacă persoana amintită dă dovadă de o asemenea impertinență la adresa locuitorilor din Râmnicu-Vâlcea, nici PNL nu pare să se agite foarte tare pe problemă. Cel puțin colegii săi din zonă, de la organizația PNL Vâlcea, se pare că l-au reprimit cu aplauze.

Ori, chiar dacă legea nu stipulează clar, neexistând în sensul reocupării funcției precedente vreo interdicție nici din partea judecătoarei, măcar conducerea centrală a partidului liberal ar putea să intervină, în numele legilor nescrise ale bunului-simț și să scutească municipiul amintit de încă o tură sub tutela ”incoruptibilului” Frâncu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ