Fumezi la prima oră a zilei? Riscurile MORTALE la care te expui

| 22 iun, 2014

Tigarile sunt oricum nocive, insa persoanele care au obiceiul de a fuma imediat ce s-au trezit sunt mai expuse riscului de a face cancer pulmonar, este concluzia unei cercetari recente.

Abia ai oprit soneria ceasului si primul lucru pe care l-ai face este sa fumezi? Acest obicei este deosebit de nociv pentru sanatate, informeaza ziare.com, care citeaza Top Sante. Cu cat fumezi mai devreme dupa ce te-ai trezit, cu atat ai o probabilitate mai mare de a te imbolnavi de cancer pulmonar.

Fumatul la primele ore ale dimimentii a facut obiectul multor studii stiintifice. Cea mai recenta cercetare publicata in revista medicala "Journal of the Cancer Institute" confirma un detaliu mai putin stiut de fumatori: pentru determinarea riscului de cancer pulmonar, amanarea fumarii primei tigari este un marker mai important decat numarul de tigari fumate.

Cu alte cuvinte, fumatorii care au obiceiul sa puna tigara in gura in primele cinci minute de la trezire sunt mai expusi cancerului pulmonar decat ceilalti.

Pentru a ajunge la aceasta concluzie, specialistii au analizat obiceiurile a 3.249 de fumatori. Rezultatele studiului vin la putin timp dupa ce oamenii de stiinta de la Universitatea din Pennsylvania au descoperit ca obiceiul de a fuma imediat dupa trezire creste nivelul cotininei, un derivat al nicotinei produs de organism si care creste riscul de cancer la plamani.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ