Dacă ai aceste simptome, trebuie să te prezinți URGENT la medic!

| 10 iun, 2014

Cele mai recente date statistice arata că, în Europa, sunt diagnosticați, anual, aproximativ 190.000 de pacienți cu cancer colorectal, iar 20% dintre aceștia sunt deja cu metastaze, mortalitatea depășind 100.000 de pacienți pe an.

Totodată, în România, cancerul colorectal ocupă locul al doilea, după cancerul pulmonar, în populația generală și la bărbați și locul al treilea, după cancerul de sân și uterin, la femei. Statisticile raportează o creștere alarmantă a incidenței și mortalității prin cancer colorectal, în ultimii 25 de ani, practic triplarea incidenței și dublarea mortalității, ceea ce ne aduce pe locul al 4-lea, în Europa, la incidența pentru femei și la locul al 3-lea pentru bărbați, respectiv pe locul al 3-lea la mortalitate pentru femei și locul al 2-lea pentru bărbați.

 

Ce este cancerul colorectal?

”Principalele simptome care pot indica prezența unui cancer colorectal sunt: rectoragii, scaun creionat, dureri abdominale de cauză neexplicată, tulburări de tranzit cu alternanță între diaree și constipație, anemie de cauză neexplicată, dar și scăderea în greutate. Dacă un pacient prezintă cel puțin unul dintre aceste simptome, trebuie să se prezinte imediat la medicul specialist gastroenterolog, pentru efectuarea de urgența a unei colonoscopii. Colonoscopia este, în prezent, metoda cea mai sigură pentru prevenirea și detectarea cancerului colorectal. Cu cât este descoperită mai devreme o neoformație malignă, cu atât mai mari sunt șansele de vindecare. Colonoscopia este absolut necesară pentru investigarea polipilor și pentru îndepărtarea lor. Doar așa poate fi prevenit cancerul. Populația țintă o reprezintă persoanele de peste 50 de ani”, a explicat dr. Alexandrina Constantinescu, medic specialist gastroenterolog la Institutul Fundeni, dar și cea care a înființat Endogastrohep Center.

 

 

Sursă: sanatate.bzi.ro

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ