Furtună în fotbalul italian din cauza arbitrajului de la meciul Juventus - AS Roma

| 06 oct, 2014

Trei penalty-uri litigioase, o ploaie de cartonaşe: victoria lui Juventus contra echipei AS Roma (3-2) a relansat în Italia interminabila dispută în jurul arbitrajului din fotbal şi acuzaţiile de favoritism împotriva 'Bătrânei Doamne', campioana en titre şi secunda sa în actuala ediţie, AS Roma, ajungând 'Rocchi horror picture show', luni, în paginile cotidianului La Gazzetta dello Sport, care îl arată cu degetul pe arbitrul Gianluca Rocchi.

'Campionat falsificat!', a denunţat, la rândul lui, pe prima pagină, ziarul 'Corriere dello sport'.

Penalty pentru Juve când Maicon îşi protejează faţa cu cotul la limita suprafeţei de pedeapsă, apoi penalty pentru Roma când Lichsteiner îi face un procedeu de lupte greco-romane lui Totti departe de acţiune şi de minge, apoi din nou penalty pentru Juve pentru o greşeală a lui Pjanic asupra lui Pogba pe linie. Iar dacă despre golul lui Iturbe nu este nimic de zis, după o deschidere magistrală a lui Gervinho, au fost doi jucători în poziţie de ofsaid care influenţau faza la superbul vole al lui Bonucci, care a adus lui Juventus trei preţioase puncte avans în clasament.

În aceste condiţii, spiritele s-au încălzit repede. Antrenorul Romei, Rudi Garcia, a fost expulzat de pe teren pentru că a contestat primul penalty, iar acelaşi arbitru a acordat şase cartonaşe galbene şi două roşii, repartizate celor două echipe. Privată de titlurile obţinute în 2005 şi 2006 şi retrogradată în Serie B după scandalul meciurilor trucate, 'Calciopoli', cu 8 ani în urmă, Juventus Torino nu a reuşit să scape de bănuielile de favoritism din partea arbitrilor.

Pentru a calma puţin spiritele, sancţiunile din partea Ligii profesioniste au apărut imediat, luni după-amiază: 30.000 şi 20.000 de euro amendă pentru Juve şi, respectiv, Roma, 5.000 de euro pentru Garcia.

Căpitanul roman Francesco Totti, după meci, supărat, a dat asigurări că Roma va continua să lupte pentru titlu: 'Dar acest lucru nu schimbă nimic, terminăm mereu pe locul 2. Niciunul dintre cele 3 goluri ale lui Juve nu a fost valid'.

Afirmaţii 'inacceptabile' pentru directorul sportiv al 'Bătrânei Doamne'' cu 30 de titluri de campioană, Beppe Marotta. 'În fiecare an Juventus este arătată cu degetul, din cauza unor episoade neclare, dar cred că, în realitate, pe durata unui întreg sezon aceste episoade se echilibrează. Ultimele trei titluri ale noastre au fost obţinute meritat', a insistat el.

Dar antrenorul Romei, Rudi Garcia, care părea să temporizeze duminică seara, ironizând, totuşi, prin afirmaţia că probabil careul de pedeapsă este mai mare pe Juventus Stadium decât în alte părţi, a relansat luni dezbaterea. 'Cu mintea limpede judecând, acest meci face cu adevărat rău fotbalului italian!', a apreciat el pe Twitter.

Şi preşedintele Federaţiei, Carlo Tavecchio, a intervenit luni, pentru a chema toată lumea să scadă tonul, cerând, totodată, Federaţiei internaţionale de fotbal să accelereze procedura prin care arbitrii să poată beneficia de ajutor tehnic pentru deciziile lor. Fotbalul italian 'este disponibil pentru un eventual experiment', a declarat el pentru agenţia Ansa.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ