Fuziune PNL-PDL. La Cluj, fuziunea PNL-PDL se face la închisoare

| 08 iul, 2014

Fuziune PNL-PDL. O situaţie mai specială se întâlneşte la Cluj, unde anumiţi lideri din cele două partide par să aibă în comun o serie de probleme de natură penală.

Fuziune PNL-PDL. De câteva săptămâni, tema centrală pe care partidele din opoziţie o tot discută este legată de viitorul pol de dreapta, care cel mai probabil va fi format în urma fuziunii PNL-PDL. Anticipând acest moment, reprezentanţii locali ai celor două partide au început să construiască majorităţi artificiale în mai multe consilii judeţene din ţară, încercând să acapareze puterea la nivel local.

O situaţie mai specială se întâlneşte la Cluj, unde anumiţi lideri din cele două partide par să aibă în comun o serie de probleme de natură penală. În primul rând, fostul primar al Clujului, Sorin Apostu, omul lăsat acolo de Emil Boc pentru a avea grijă de afacerile partidului şi ale oraşului, a fost condamnat luni definitiv la patru ani şi şase luni de închisoare cu executare, ICCJ majorând pedeapsa pe care o primise în primă instanţă. Apostu, care a executat 11 luni de închisoare, se va întoarce în urma condamnării din acest dosar în penitenciar, unde va executa încă aproape trei ani.

Citeşte şi: Sorin Apostu, fostul primar al Clujului, condamnat la 4 ani şi 6 luni închisoare cu executare

Pentru cei care nu îşi mai amintesc, DNA îl înregistrase pe Apostu declarând că “fără 50.000 de euro nici nu mă dau jos din pat”, el fiind arestat de DNA sub acuzaţia de luare de mită. Concret, fostul primar a intermediat asigurarea parcului auto al Regiei de Transport Urban Călători Cluj, prin intermediul unei firme patronate de Aspazia Droniuc. În plus, Apostu a fost acuzat de DNA Cluj că a primit o mită în valoare de 188.760 lei de la Călin Stoia, administrator la Compania de Salubrizare Brantner Vereş cu scopul de a favoriza societatea la o licitaţie pentru un contract de salubrizare a municipiului Cluj Napoca. Înţelegerea ar fi fost parafată pe 28 iulie 2010, când între Primăria CLuj Napoca şi societatea de salubrizare a fost încheiat un contract pe o perioadă de opt ani.

Pe de altă parte, şi un alt lider local din Cluj, de această dată din partea PNL, are zilele acestea probleme cu Justiţia din România. Tot luni, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu, a fost trimis în judecată de procurorii DNA într-un nou dosar în care este acuzat că ar fi cerut informaţii despre supravegherea sa de la un subofiţer SRI.

Citeşte şi: Horea Uioreanu, trimis în judecată în al doilea dosar

Conform procurorilor, "scopul urmărit de Uioreanu Horea-Dorin era să valorifice aceste date în interes personal şi să contracareze eventualele acţiuni ale organelor judiciare care ar viza angajarea răspunderii sale penale. Solicitarea acestor informaţii nedestinate publicităţii a fost făcută de preşedintele CJ Cluj pe fondul demersurilor subofiţerului de a se transfera în cadrul Serviciului de Informaţii Externe cu ajutorul primului menţionat". De fapt, Uioreanu se află deja în arest preventiv, fiind implicat într-un dosar de corupţie în care este acuzat că ar fi cerut omului de afaceri Vasile Pogăcean aproape 150.000 de euro pentru a-i facilita contracte în valoare totală de peste 1 milion de euro din bani publici.

Între cei doi lideri locali aflaţi acum în spatele gratiilor, filialele PNL-ul şi PDL-ul din judeţ care nu se prea înţeleg ar putea găsi acum elemente comune graţie procurorilor care le fac probleme liderilor lor locali. Astfel, se poate afirma că, la Cluj, PNL şi PDL au găsit o formulă originala de a colabora, şi anume în interiorul închisorii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
09 iul, 2014
cantautor
colaboreaza minunat cele 2 partide si cu PSD-ul:Nastase le tine isonul de la Bucuresti..
si Voicu si Nicolescu de la Pitesti,plus Fenechiu de la Iasi
se pregateste si Varanul....si-a luat cravata...
probabil si Chitoiu e pregatit
hai USL

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ